Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Asayiş 30 milyar liralık dolandırıcılık! Çete çökertildi

30 milyar liralık dolandırıcılık! Çete çökertildi

Adana merkezli Sibergöz-23 operasyonunda 30 milyar TL kazandığı öne sürülen suç şebekesi çökertildi.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
30 milyar liralık dolandırıcılık! Çete çökertildi
KAYNAK: İHA

Adana Cumhuriyet Başsavcılığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı'nın koordinasyonunda yürütülen 'Sibergöz-23' operasyonunda, vatandaşları mobil uygulamalarda dolandırarak 30 milyar TL kazandığı iddia edilen 146 şüpheliden 74'ü mahkemece tutuklandı.

Dolandırıcı Şebeke Çökertildi

Operasyon, mobil uygulamalarda yüksek kazanç vaadiyle dolandırıcılık yaptığı belirlenen şebekeyi takibe alarak Adana Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri tarafından gerçekleştirildi. Teknik ve fiziksel takip sonucunda şebeke tamamen deşifre edilerek Adana merkezli olmak üzere 20 ilde 'Sibergöz-23' operasyonu düzenlendi.

30 Milyar Liralık Dolandırıcılık! Çete Çökertildi  (3) Result

Eş Zamanlı Baskın: 146 Şüpheli Yakalandı

Eş zamanlı baskınlarda Adana merkezli, İstanbul, İzmir, Ankara, Mersin, Antalya, Bitlis, Çanakkale, Çorum, Denizli, Diyarbakır, Eskişehir, Gaziantep, Hatay, Kırıkkale, Kocaeli, Kütahya, Ordu, Sivas ve Şırnak'ta toplamda 146 şüpheli yakalandı. Şüpheliler daha sonra Adana'ya getirildi.

300 Milyon TL'lik Mal Varlığına El Kondu

Operasyon kapsamında şüphelilerin evleri arandı ve yapılan aramalarda 2 ruhsatsız tabanca, 2 pompalı av tüfeği, 35 kripto varlık madenciliği cihazı, 2 milyon 586 bin lira ile çok miktarda altın ve döviz ele geçirildi. Şüphelilerin 300 milyon TL değerindeki taşınır ve taşınmaz mal varlıklarına el konuldu.

30 Milyar Liralık Dolandırıcılık! Çete Çökertildi  (2) Result

30 Milyar TL Banka Hesaplarında İzini Kaybetti

Şüphelilerin, dolandırdıkları paraları kripto paraya çevirerek izlerini kaybettirdiği belirlendi. Banka hesaplarında 30 milyar TL hacminde işlem yapıldığı ortaya çıktı. Emniyetteki işlemlerinin ardından şüpheliler adliyeye sevk edildi. 74 şüpheli tutuklanırken, 58 kişi adli kontrol şartıyla, 14 kişi de savcılık talimatıyla serbest bırakıldı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Samson Dağları'nın Tepesindeki 900 Yıllık Gizli Hazine

Samson Dağları'nın Tepesindeki 900 Yıllık Gizli Hazine