Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Videolar Asayiş 2 ayrı ilde 'Kuyu-31' Operasyonu: 30 Şüpheli Yakalandı

2 ayrı ilde 'Kuyu-31' Operasyonu: 30 Şüpheli Yakalandı

İçişleri Bakanlığı, Manisa ve Yozgat'ta gerçekleştirilen "Kuyu-31" operasyonlarında 30 şüpheliyi gözaltına aldı. Detaylar haberimizde...

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
KAYNAK: İHA

İçişleri Bakanlığı'nın yürüttüğü kapsamlı çalışmalar sonucunda, Manisa ve Yozgat'ta organize suç örgütlerine yönelik “Kuyu-31” operasyonları düzenlendi. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın yaptığı açıklamaya göre, operasyonlar Manisa ve Yozgat merkezli olarak Trabzon, Tekirdağ ve Hatay'da gerçekleştirildi. Bu operasyonlarda, 30 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı.

Operasyonun elebaşıları ve suçlamalar

Manisa'da Doğan Gezekli'nin, Yozgat'ta ise cezaevinde bulunan Ahmet Doğan'ın elebaşılığını yaptığı iki ayrı organize suç örgütüne yönelik yapılan operasyonlar sonucunda, birçok suçlamayla karşı karşıya kalan örgüt üyelerine yönelik geniş çaplı bir soruşturma başlatıldı.

Suçlamalar neler?

Yakalanan şüpheliler hakkında eğlence mekanlarını cebir ve tehdit kullanarak ele geçirmeye çalışma, esnaflara ait iş yerlerini kurşunlama, silahlı tehditle zorla senet imzalatma, silah ticareti yapma, suç işlemek amacıyla örgüt kurma, silahla kasten yaralama, vergi usul kanununa muhalefet, kişiyi hürriyetinden yoksun kılma, yağma, tefecilik, şantaj ve tehdit suçları bulunuyor. Bu suçlar kapsamında 30 kişi hakkında yasal işlem başlatıldı.

Operasyonlarda ele geçirilenler

Yapılan operasyonlar sonucunda güvenlik güçleri, 8 adet ruhsatsız tabanca, 4 adet ruhsatsız tüfek, 7 adet kesici delici alet, çeşitli miktarlarda uyuşturucu madde ve çok sayıda çek ve senet ele geçirdi. Bu malzemeler, suç örgütlerinin faaliyetlerine yönelik delil olarak kayıtlara geçti.

Kuyu-31 operasyonu devam edecek

Organize suç örgütlerine karşı sürdürülen bu tür operasyonların devam edeceği ve suç unsurlarına karşı kararlılıkla mücadele edileceği İçişleri Bakanlığı tarafından vurgulandı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Rojin Kabaiş'ten Cuma gününden beri ses yok

Rojin Kabaiş'ten Cuma gününden beri ses yok