Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Antalya Türk- İş: 'Bedelini biz ödemeyeceğiz'

Türk- İş: 'Bedelini biz ödemeyeceğiz'

Türk-İş Konfederasyonu vergide adaletin sağlanması için 81 ilde harekete geçti. Antalya Attolos Meydanı'nda bir araya gelen 7 sendika, "Az kazanandan az, çok kazanandan çok vergi alınsın" sloganıyla ses yükseltti.

4 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Türk- İş: 'Bedelini biz ödemeyeceğiz'
KAYNAK: Haber Merkezi

Türk-İş (Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu), hayat pahalılığı, yüksek enflasyon ve çalışma hayatındaki sorunların çözümü için 81 ilde eş zamanlı basın açıklaması düzenledi. "Vergide adalet" sloganıyla Antalya’da Attolos Meydanı'nda, Türk-İş ve Yol-İş (Yeni Yol, Yapı, İnşaat İşçileri Sendikası) Antalya Şubesi Yönetici Cemil Ünal, Güvenlik-İş (Güvenlik ve Savunma İşçileri Sendikası) Antalya Şubesi Yöneticisi Recep Muthaf, Tümtis (Tüm Taşıma İşçileri Sendikası) Antalya Şubesi Yöneticisi Doğan Kaymaz, Tes-İş (Türkiye Enerji, Su ve Gaz İşçileri Sendikası) Antalya Şubesi Yöneticisi Abdullah Kayser, Tarım-İş (Türkiye Üretme ve Yetiştirme İşçileri Sendikası) Antalya Şubesi Yöneticisi Feyzi Özer ve Belediye-İş (Türkiye Belediyeler ve Genel Hizmetler İşçileri Sendikası) Mehmet Mercan ve sendika Üyeleri bir araya geldi.

Mitingin basın açıklamasını yapan Cemil Ünal, "İşçinin, emeklinin insana yakışır koşullarda bir hayatı olsun diye mücadele ediyoruz" dedi.

HAYAT PAHALILIĞI BEL BÜKTÜ 

Hayat pahalılığının, yüksek enflasyonun, adaletsiz vergi sisteminin, işsizliğin, güvencesiz çalıştırmanın ve kayıt dışı istihdamın başta işçiler olmak üzere, toplumun büyük bölümünün yaşam şartlarını ağırlaştırdığını söyleyen Türk-İş ve Yol-İş Sendikası Antalya Şubesi Yöneticisi Cemil Ünal, "Mutlu bir azınlık dışında halkımız  geçim sıkıntısıyla mücadele etmektedir.

Bugün burada, yaşanan sorunlara dikkate çekmek ve bir an önce harekete geçilmesi için uyarıda bulunmak için toplandık. İşçinin, yoksulun dayanacak gücü kalmadı.

Büyükşehirlerde ev kiraları ortalama 15 bin liranın üzerine çıktı. İnsanlar, yüksek kiralar sebebiyle, sağlıksız ortamlarda yaşamak zorunda kalıyor.

Markete, pazara, temel tüketim ürünlerine, tepeden tırnağa her şeye her gün zam gelmeye devam ediyor.

Geçen ay elektrik fiyatına, bu ay da doğalgaza yüzde 38 zam geldi. Önümüzdeki ay okullar açılacak.

Eğitim masrafları altından kalkılamaz bir hal aldı.

Analar, babalar "çocuğumuzu okula nasıl göndereceğiz?" diyor, İşçiler çocuklarının eğitim masraflarını şimdiden kara kara düşünüyor" diyerek vatandaşın zor şartlarda yaşadığını belirtti.

GERÇEK VE YALAN ENFLASYON ARASINDA UÇURUM VAR 

Yılbaşından günümüze kadar iğneden ipliğe her şeyin fiyatının 2 katına çıktığını fakat işçinin, emeklinin, yoksulun gelirinin yerinde saydığını söyleyen Cemil Ünal, "Açıklanan enflasyon oranlarının kabul edilebilir bir yanı yoktur.

Yaşanan enflasyon ile açıklanan enflasyon arasında uçurum var. İşçilere, emeklilere yapılan düşük zamlar, her geçen gün yoksulu daha da yoksul hale getirmektedir. İşçinin alım gücü hızla düşmektedir. İşçilerin milli gelirde aldığı pay azalırken işverenlerin payı her geçen gün artmaktadır. Ülkemizde gelir adaleti hızla bozulmaktadır.

Türkiye, gelir dağılımı eşitsizliğinde Avrupa'da 1'inci, dünyada 28'inci sırada.

Gerçek enflasyon oranları açıklanmazsa bu eşitsizlik daha da artacaktır.

Enflasyonun yükselmesinde hiçbir sorumluluğu olmayan işçilerin enflasyonu düşürmek için de fedakarlık etmesi beklenmemelidir" ifadelerini kullandı.

ENFLASYONUN NEDENİ İŞÇİ DEĞİL 

Tasarruf Tedbirleri Genelgesiyle çalışanın servis ve diğer haklarının kaldırılmasını kabul edilemez olarak değerlendiren Cemil Ünal, servis ve diğer haklar toplu iş sözleşmesi ile elde edilmiş kazanımlar olarak yorumladı.

Bu hakların genelgeyle ortadan kaldırılmasını, başta Anayasa’nın ilgili hükümleri olmak üzere, ILO normlarına ve uluslararası sözleşmelerine aykırı olduğunu belirten Cemil Ünal, "Tasarruf, çalışanın servis ve diğer haklarının elinden alınarak değil kamuda ki israfın engellemesi ile sağlanmalıdır. İşçiler enflasyonun nedeni değil, mağdurudur.

Enflasyonun bir an önce gerçek seviyesinde açıklanması için gerekli adımlar atılmalıdır" diyerek sözlerini sürdürdü. Ülkemizde gelir adaletinin sağlamak için vergi sistemindeki adaletin sağlanılması gerektiğini vurgulayan Başkan Ünal, "Bu ülkenin sağladığı kaynakları kullanarak servet elde edenler, topluma karşı sorumluluklarını yerine getirmeli ve kazançları oranında vergi ödemelidir. Çok kazanandan çok az kazanandan az vergi alınmalıdır" dedi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
MHP hedef göstermişti: Suavi'ye konserde saldırı girişimi! İlk açıklama geldi

MHP hedef göstermişti: Suavi'ye konserde saldırı girişimi! İlk açıklama geldi