Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Antalya Antalya’da Sezonun İlk Salatalık Hasadı 40 Derece Sıcaklıkta Başladı

Antalya’da Sezonun İlk Salatalık Hasadı 40 Derece Sıcaklıkta Başladı

Antalya'nın Aksu ilçesinde çiftçiler, 50 dereceyi bulan sıcaklıkta sezonun ilk salatalık hasadını yaptı. İşte detaylar...

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Antalya’da Sezonun İlk Salatalık Hasadı 40 Derece Sıcaklıkta Başladı
KAYNAK: AA

Antalya’nın Aksu ilçesinde çiftçiler, kavurucu sıcaklıklar altında sezonun ilk salatalık hasadını yaptı. 50 dereceyi bulan sera sıcaklıklarında büyüyen salatalıklar, özenle hasat edilerek tüketiciye sunulmaya başlandı.

Zorlu Şartlarda Üretim Mesaisi Başladı

Antalya, turizmin yanı sıra tarımda da öne çıkan iller arasında yer alıyor. Özellikle örtü altı tarımla bilinen Aksu’da, çiftçiler sezonun ilk salatalık hasadı için yoğun bir mesai harcıyor. Ağustos ayının ilk haftasında dikilen salatalık fideleri, Eylül ayıyla birlikte ürün vermeye başladı.

Çiftçiler, yazın en sıcak günlerinde seralarda 40 dereceyi aşan sıcaklıklara rağmen hasatlarına devam ediyor. Özellikle sera içi sıcaklıkların zaman zaman 50 dereceye çıkması, hasat işlemlerini oldukça zorlaştırıyor. Çiftçiler, bu koşullarda ürünlerini özel önlemlerle korumaya çalışıyor.

Ürünler Özel Koruma Altında

Aksu’daki çiftçiler, sıcak havanın ürünleri olumsuz etkilememesi için salatalıkları hasat ettikten sonra kağıtlarla koruma altına alıyor. Ürünlerin sıcakta tazeliğini yitirmemesi için kasalara yerleştirilen kağıtların arasına konulan salatalıklar, bu sayede tüketiciye daha sağlıklı bir şekilde ulaşıyor.

"Zor Şartlarda Çalışıyoruz"

Aksu Üreticiler Birliği Başkanı Turan Şahin, yaptığı açıklamada, bu yılki tarım sezonunun çok zor şartlar altında başladığını belirtti. Türk tarımının son yıllarda büyük bir ivme kazandığını ve artık dünya çiftçileriyle yarışır hale geldiğini söyleyen Şahin, şu ifadeleri kullandı:

"Aksu’da ilk hasadımıza ‘bismillah’ diyerek çok zor şartlarda başladık. Seraların içinde şu anda 40 derece sıcaklık var. 50 derece sıcaklıkta fidanlarımızı toprakla buluşturmuştuk. Bugünden itibaren ürünlerimiz tüketiciye ulaşacak. Ürünlerimizi güvenle tüketebilirsiniz, ilaç kalıntısı yok.”

Şahin ayrıca, salatalıkların renginin sıcak havalar ve erken dönem hasat nedeniyle daha açık olduğunu, önümüzdeki haftalarda ürünlerin renk ve kalitesinin daha da oturacağını ifade etti.

İlk Ürünler Raflarda

Aksu’da yetiştirilen bu salatalıklar, sağlıklı ve doğal ürün arayışında olan tüketiciler için raflardaki yerini almaya başladı. Hasat sırasında alınan tedbirler sayesinde ürünler, sofralara tazeliğini koruyarak ulaştırılıyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Bilal Erdoğan’ın kurucusu olduğu vakfın yöneticisine ballı ihale

Bilal Erdoğan’ın kurucusu olduğu vakfın yöneticisine ballı ihale