Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Antalya 3. Uluslararası Antalya Yörük Türkmen Festivali! Yoğun İlgi

3. Uluslararası Antalya Yörük Türkmen Festivali! Yoğun İlgi

Antalya'da düzenlenen 3. Uluslararası Antalya Yörük Türkmen Festivali, renkli etkinlikler ve kültürel gösterilerle ziyaretçilere unutulmaz anlar yaşattı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
3. Uluslararası Antalya Yörük Türkmen Festivali! Yoğun İlgi
KAYNAK: İHA

Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 3. Uluslararası Antalya Yörük Türkmen Festivali, ikinci gününde de büyük bir ziyaretçi akınına uğradı. Renkli etkinlikler ve kültürel gösteriler, festivale katılanlara unutulmaz anlar yaşattı.

Başkan Muhittin Böcek’ten Misafirlerine Özel Karşılama

Festivalin ikinci gününde alanı ziyaret eden Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, kendi otağında misafirlerini ağırladı. Yurt içi ve yurt dışından katılan temsilcilerle bir araya gelen Böcek, festivale gösterilen yoğun ilgiden memnuniyet duyduğunu ifade etti. Başkan Böcek, özellikle Türki Devletlerle Birlik Ağı oluşturma çalışmalarından bahsederek, festivale destek veren yabancı konuklara teşekkür etti. Ayrıca, misafirlerine Döşemealtı Halısı hediye ederken, Türki Cumhuriyetlerden gelen katılımcıların yöresel hediyelerini kabul etti.

Yörük Kültürünü Yaşatan Etkinlikler

Festivalde Yörük kültürü, tüm yönleriyle tanıtıldı. Yörük dernekleri tarafından kurulan çadırlarda, yöresel kıyafetler, halı ve kilim dokuma, yün eğirme gibi geleneksel el sanatları sergilendi. Ziyaretçiler, Yörüklerin geleneksel yemeklerini tatma fırsatı bulurken, konuk ülkelerin çadırları da yoğun ilgi gördü. Özellikle geleneksel kıyafetlerle misafirlerini ağırlayan yabancı temsilciler, kendi kültürlerine ait lezzetleri katılımcılara sundu.

Nefes Kesen Atlı Gösteriler

Festivalin en dikkat çeken etkinliklerinden biri, Peştallı Kulübü tarafından düzenlenen atlı okçuluk, kılıç ve akrobasi gösterileriydi. İzleyenleri büyüleyen bu performans, Yörük Türkmen kültürünün ayrılmaz bir parçası olan ata sporları ile ilgiyi topladı. Bunun yanı sıra, festivalde düzenlenen müzik ve dans gösterileri de izleyicilerden tam not aldı. Yerel sanatçıların yanı sıra, Antalya dışından ve yurt dışından gelen gruplar da sahne alarak festivale renk kattı.

19 Ülkeden Yoğun Katılım

Festival, 7 bağımsız Türk Cumhuriyeti, 3 özerk Türk Cumhuriyeti ve Türklerin yoğun yaşadığı 9 farklı ülke olmak üzere, toplamda 19 ülkeden katılımcıyı ağırladı. Döşemealtı Karaman Piknik Alanı'nda gerçekleştirilen festivalde, 35 belediye ve 59 Yörük Türkmen Derneği çadır açtı. Ayrıca, 25 geleneksel el sanatçısı, kaybolmaya yüz tutmuş sanatları yaşatmaya devam ediyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Heyecan Dorukta! Bahar Dizisinin Yeni Sezon Fragmanı Yayınlandı!

Heyecan Dorukta! Bahar Dizisinin Yeni Sezon Fragmanı Yayınlandı!