Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Antalya Uluslararası Aspendos Opera ve Bale Festivali ‘Aida’ ile Başladı

Uluslararası Aspendos Opera ve Bale Festivali ‘Aida’ ile Başladı

Antalya'daki Uluslararası Aspendos Opera ve Bale Festivali, Verdi’nin ‘Aida’ Operası ile Açılış Yaptı. İşte detaylar....

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Uluslararası Aspendos Opera ve Bale Festivali ‘Aida’ ile Başladı
KAYNAK: İHA

Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen 31. Uluslararası Aspendos Opera ve Bale Festivali, Giuseppe Verdi'nin ünlü eseri ‘Aida’ ile muhteşem bir başlangıç yaptı. Aspendos Antik Tiyatrosu'nda gerçekleştirilen açılış gecesine yaklaşık 3 bin seyirci katıldı ve etkinlik büyük ilgi gördü.

Festivale Katılan Önemli İsimler

Festivalin açılışında, Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürü Tan Sağtürk'ün konuşmasıyla başlayan geceye, uluslararası kültür ve sanat camiasından önemli isimler katıldı. Finlandiya Devlet Opera ve Bale Genel Müdürü Gita Kadambi, Finlandiya Eğitim ve Kültür Bakanlığı’ndan Riitta Kaivosoja ve ekibi, Danimarka Opera Hedeland Yönetim Kurulu Başkanı Mr. Henrik Dahl ve ekibi, Serik Kaymakamı Cemal Şahin, Manavgat Belediye Başkanı Niyazi Nefi Kara ve Serik İlçe Emniyet Müdürü Cengiz Usta gibi isimler, operayı izlemek üzere etkinlikte yer aldılar. Festivalin büyüleyici atmosferinde, ‘Aida’ operasının sonunda sanatçılar dakikalarca ayakta alkışlandı.

Festivalin Programı ve Biletler

Festivalde, birbirinden özel eserlerden oluşan konserlerin biletleri, Antalya Devlet Opera ve Balesi gişeleri ve biletinial.com internet adresinden temin edilebilir.

Genç Yıldızlardan Opera Gala Gecesi

Festival, 16 Eylül Pazartesi akşamı saat 21.00'de, Opera Gala Gecesi konseri ile devam edecek. Soprano Çiğdem Soyarslan, soprano Dilan Ayata, mezzosoprano Ezgi Karakaya, bariton Faik Mansuroğlu ve tenor Mert Süngü’nün performans sergileyeceği bu özel gece, Aspendos'un etkileyici akustiğinde izlenebilecek. Konserde, Puccini, Verdi, Mozart, Lehar, Gounod, Cilea, Bizet, Rossini, Mascagni ve Donizetti eserlerinden geniş bir repertuar sunulacak.

“Kuğu Gölü” Balesi Aspendos'ta

20 Eylül Cuma akşamı saat 21.00'de, İzmir Devlet Opera ve Balesi tarafından sahnelenecek "Kuğu Gölü" balesi, Çaykovski'nin bestelediği ve A. Volkan Ersoy ile G. Armağan Davran tarafından koreografisi yapılan eseri ile izleyicilerle buluşacak. Antalya Devlet Opera ve Balesi Orkestrası, orkestra şefi Tolga Taviş yönetiminde esere eşlik edecek.

Kazakistan Astana Bale Topluluğu Performansları

22 Eylül Pazar günü saat 21.00'de, Astana Bale Tiyatrosu Aspendos Antik Tiyatrosu'nda Carmen ve Tango Ateşi adlı performanslarıyla sahne alacak. Alberto Alonso ve Ricardo Amarante'ın yönetimindeki topluluk, flamenko ve tango performansları sergileyecek.

Festivalin Kapanışı: “Tosca” Operası

Festivalin kapanışı, 26 Eylül Perşembe günü saat 21.00'de, Antalya Devlet Opera ve Balesi tarafından sahnelenen Tosca operası ile yapılacak. Rejisör Yiğit Günsoy tarafından sahneye konacak eserde, ünlü tenor Paolo Lardizzone Cavaradossi rolünde yer alacak. Orkestra şefi Lorenzo Castriota yönetimindeki Antalya ve İzmir Devlet Opera ve Balesi orkestraları ve koro şefi Mahir Seyrek yönetimindeki Antalya Devlet Opera ve Balesi Korosu, başlıca rollerdeki solistlere eşlik edecek.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Denizlili Genç Çift Balayı Dönüşü Kaza Yaptı: 1 Öl* 1 Yaralı

Denizlili Genç Çift Balayı Dönüşü Kaza Yaptı: 1 Öl* 1 Yaralı