Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Gazetesi Antalya BAKA'dan Kozmetik ve Tıbbi-Aromatik Bitkiler Sektöründe E-Ticaret Eğitimi

BAKA'dan Kozmetik ve Tıbbi-Aromatik Bitkiler Sektöründe E-Ticaret Eğitimi

Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA), Isparta'da kozmetik ve tıbbi-aromatik bitkiler sektöründe dijital dönüşüm eğitimi düzenledi.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
BAKA'dan Kozmetik ve Tıbbi-Aromatik Bitkiler Sektöründe E-Ticaret Eğitimi
KAYNAK: İHA

Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA), Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın Yerel Kalkınma Hamlesi vizyonu çerçevesinde, bölge ekonomisinin dijital dönüşümüne katkıda bulunmak amacıyla "Kozmetik ve Tıbbi-Aromatik Bitkiler Sektöründe E-Ticaret (Pazaryeri Satışı) ve Mikro İhracat" eğitimi düzenledi.

Eğitim Isparta Ekonomi Kampüsü'nde Gerçekleşti

Isparta Ekonomi kampüsündeki BAKA Genel Sekreterliği'nde gerçekleştirilen eğitime, Isparta başta olmak üzere ilgili sektörlerde faaliyet gösteren 25 girişimci katıldı. Eğitimde, yerel üreticilerin dijital pazaryerlerine ve küresel pazarlara entegrasyonunu hızlandırma hedeflendi.

Kapsamlı Bilgiler Paylaşıldı

Eğitmen Dursun Ağmaz, mikro ihracat ve dijital pazarlama stratejileri hakkında katılımcılara kapsamlı bilgiler sundu. Özellikle küresel pazarlara açılmanın yolları, düşük maliyetli ihracat yöntemleri ve dijital platformlarda başarılı olmanın püf noktaları üzerinde durdu. Ağmaz, “Katılımcılarımızın bu bilgileri girişimlerine entegre ederek küresel pazarlarda daha etkili olacağını düşünüyoruz,” dedi.

Girişimcilerden Olumlu Geri Dönüşler

Eğitime katılan girişimciler, aldıkları eğitimin işlerine büyük katkı sağlayacağını belirtti. Katılımcılardan Kaan Toprak Demir, “Bu eğitim sayesinde dijital pazaryerlerinde satış yapmanın inceliklerini öğrendik. Mikro ihracat, işimizi büyütme noktasında önemli bir strateji olabilir,” ifadelerini kullandı. Ayrıca, “Mikro ihracatın yanında, hâlihazırda yapmakta olduğumuz e-ticaret operasyonlarımız için de eksik noktalarımızı tamamlayıcı bir eğitim oldu,” dedi.

Hedef: Dijitalleşme ve Küresel Pazarlara Açılma

Eğitim sonunda, katılımcıların dijitalleşen ticari pratiklere daha hızlı entegre olmaları ve yerel üretimlerini farklı pazarlara açmaları öngörülüyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Antalya'da 8 Yaşındaki Çocuk Beton Mikserinin Altında Kalarak Hayatını Kaybetti

Antalya'da 8 Yaşındaki Çocuk Beton Mikserinin Altında Kalarak Hayatını Kaybetti