Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Antalya Antalya Barosu Başkanı Hüseyin Geçilmez'den Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Çağrısı

Antalya Barosu Başkanı Hüseyin Geçilmez'den Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Çağrısı

Antalya Barosu Başkanı Hüseyin Geçilmez, kadına şiddetle mücadelede destek ve dayanışma çağrısı yaptı. Kadın hakları için politika belgesi hazırlandı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
MUHABİR: Kamer Durdu

Antalya Barosu Başkanı Hüseyin Geçilmez, kadına şiddetle mücadele konusundaki duyarlılığını vurguladı ve şiddet mağdurlarının yalnız olmadığını belirtti. Geçilmez, Baro'nun Kadın Hakları ve Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Kurulu'nun yürüttüğü çalışmaların önemine dikkat çekti.

"Kadına Yönelik Şiddette Yalnız Değilsiniz"

Hüseyin Geçilmez, kadına yönelik artan şiddete karşı duruşunu açıkladı. “Şiddete ve tacize maruz kalan kadınlar, yalnız değilsiniz,” diyen Geçilmez, bu duyuruyu Baro üyeleriyle gerçekleştirdiği sohbetler sonucunda yapmaya karar verdiğini ifade etti. “Umarım şiddetin azalmasına benim de ufak bir katkım olabilir,” şeklinde konuştu.

Kadın Hakları İçin Politika Belgesi Hazırlandı

Geçilmez, 8 Mart 2023'te Antalya Barosu Kadın Hakları ve Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Kurulu tarafından hazırlanan "Antalya Barosu Çalışma Yaşamında Şiddet ve Tacize Karşı Politika Belgesi"ni imzaladıklarını belirtti. Bu belgenin, kadınların çalışma hayatında karşılaştıkları her türlü şiddete karşı duruş sergilemek amacı taşıdığını vurguladı.

Destek ve Dayanışma Birimi Kuruldu

Politika belgesiyle birlikte, şiddet ve tacize uğrayan avukatlar, stajyerler ve baro personeli için bir destek ve dayanışma biriminin faaliyete geçtiğini aktaran Geçilmez, bu birimin gizlilik esasına göre çalıştığını ve başvuruları titizlikle değerlendirdiğini açıkladı.

Cezasızlık Algısına Dikkat Çekti

Geçilmez, İstanbul Sözleşmesi’nden çıkılması ve 6284 sayılı yasanın etkin bir şekilde uygulanmaması nedeniyle toplumda cezasızlık algısının güçlendiğine dikkat çekerek, kadın düşmanlığının artış gösterdiğini ifade etti. "Kadına yönelik şiddeti meşrulaştıran ve normalleştiren her türlü çabanın önüne geçmek için Baro olarak bir adım attık," dedi.

Barolara Çağrı: Politika Belgesi İmzalanmalı

Geçilmez, “Bu Çalışma Yaşamında Şiddet ve Tacize Karşı Politika Belgesi'ni diğer baroların da imzalaması için bir çağrı yapıyorum. Bu birimin tüm barolara yaygınlaşması, böyle bir ortamda elzemdir,” diyerek sözlerini tamamladı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Süper Lig'in 9. Haftasında Görev Yapacak Hakemler Belli Oldu

Süper Lig'in 9. Haftasında Görev Yapacak Hakemler Belli Oldu