Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Antalya Antalya Büyükşehir Belediyesi'nde Yeni Birim Kuruldu

Antalya Büyükşehir Belediyesi'nde Yeni Birim Kuruldu

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin Mayıs ayı devam meclisi toplantısında, belediyenin 2023 mali yılı kesin hesapları oy birliğiyle kabul edildi.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Antalya Büyükşehir Belediyesi'nde Yeni Birim Kuruldu
KAYNAK: Antalya Büyükşehir Belediyesi/Bülten

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin Mayıs ayı devam meclisi toplantısında, belediyenin 2023 mali yılı kesin hesapları oy birliğiyle kabul edildi. Ayrıca, Başkan Muhittin Böcek’in büyük önem verdiği Esnaf ve Sanatkar İşleri Daire Başkanlığı’nın kurulması da onaylandı.

2023 Mali Yılı Kesin Hesapları

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin 2023 yılı kesin gelir bütçesi 10 milyar 539 milyon 371 bin TL, kesin gider bütçesi ise 9 milyar 201 milyon 572 bin TL olarak gerçekleşti. CHP Grup Sözcüsü Büşra Özdemir, meclis üyelerine 2023 mali yılı kesin hesapları hakkında bilgilendirme yaptı.

Esnaf ve Sanatkar İşleri Daire Başkanlığı’nın Kurulması

Meclis toplantısında, Büyükşehir Belediyesi bünyesinde hizmet verecek olan Esnaf ve Sanatkar İşleri Dairesi Başkanlığı, Esnaf ve Sanatkarlar Şube Müdürlüğü ve AR-GE ve İnovasyon Şube Müdürlüğü birimlerinin kurulması ve Esnaf ve Sanatkar İşleri Dairesi Başkanlığı’na bağlanması konusunda bir madde de oy birliğiyle kabul edildi.

Toplu Taşıma Destek Ücretlerinde Güncelleme

Meclis’te ayrıca, AU plakalı özel toplu taşıma araçlarına kilometre ve yolcu sayısına göre verilen destek ücretlerinde güncelleme yapıldı. 1 Mayıs 2024 - 31 Aralık 2024 tarihleri arasında geçerli olacak uygulama kapsamında, destek ücretleri 4000 km altı çalışan ve 8000’den az yolcu taşıyan araçlara km başına 35 TL’den 40 TL’ye, 4000 km üstü çalışan ve 8000 üstünde yolcu taşıyan araçlara km başına 40 TL’den 45 TL’ye yükseltildi.

ASAT Genel Kurulu Toplantısı

Büyükşehir Meclisi’nin ardından ASAT Genel Kurulu toplandı. ASAT’ın 2023 Mali Yılı Kesin Hesabı oy birliğiyle kabul edildi. ASAT Genel Müdürü İbrahim Kurt, Antalya’nın 30 Büyükşehir Belediyesi arasında en uygun fiyatlı suyu kullanan belediye olduğunu belirtti.

ASAT Teknoloji Merkezi’nin Kurulması

İbrahim Kurt, kayıp kaçağın azaltılmasına yönelik çalışmaların sürdüğünü belirtti ve 2024-2025 yılları arasında 750 milyon lirası Scada sisteminin geliştirilmesi olmak üzere toplam 1.5 milyar liralık yatırım planladıklarını açıkladı. Kurt, ALDAŞ ile birlikte Akdeniz Üniversitesi Teknokent’te ASAT Teknoloji Merkezi kuracaklarını ve ASAT’ın dışarıdan satın alarak kullandığı programları kendilerinin yapacağını, Türkiye’ye örnek olacaklarını belirtti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Alemin Kıralı’nın Oben’i Birsu Demir Hayranlarını Şaşırttı

Alemin Kıralı’nın Oben’i Birsu Demir Hayranlarını Şaşırttı