Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Yerel Türel’in gözü korktu

Türel’in gözü korktu

Giritli Parkı referandumundan ‘hayır’ oyu çıkması Büyükşehir Belediye Başkanı Türel’in gözünü korkuttu, otogar projesi ile ilgili referandum tartışmalarına “Seçim taahhütlerim içinde yer alan, halkın bunları yap diye beni seçtiği büyük projelerle ilgili referandum, paralel demokrasiyi ortaya çıkartır. Zaten halk beni bunun için göreve getirmiş. Benim bunun için referandum yapmama gerek yok” dedi.

4 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Türel’in gözü korktu


 

Giritli Parkı referandumundan ‘hayır’ oyu çıkması Büyükşehir Belediye Başkanı Türel’in gözünü korkuttu, otogar projesi ile ilgili referandum tartışmalarına “Seçim taahhütlerim içinde yer alan, halkın bunları yap diye beni seçtiği büyük projelerle ilgili referandum, paralel demokrasiyi ortaya çıkartır. Zaten halk beni bunun için göreve getirmiş. Benim bunun için referandum yapmama gerek yok” dedi.


ŞARAMPOL PROJEMİZ İTİBASIZLAŞTIRILDI

Mevcut otogarın kullanışlı ve fizibıl olmadığını öne süren Türel, “Antalya otogarını, otobüslerin o varyanttan inip çıkarak kente bağlamak trafik yoğunluğu açısından da hiç mantıklı değil. Otogar yenilenmeli” diye konuştu. Türel, Giritli Parkı’nda yapılan referandumdan ‘otoparka hayır’ oyu çıkmasına ise, “Şarampol Projemizi itibarsızlaştırmak için küçücük bir park içindeki bir otopark, bir doğa katliamı haline dönüştürülmeye çalışıldı” yorumunu getirdi..

 

Büyükşehir Belediyesi’nden verilen bilgiye göre, Türel  “Üçgen mahallesinde 180 araç kapasiteli bir otopark yapacaktık. Ben de raylı sistem gibi bir takım projelerimi, mahalleliyi spesifik ilgilendiren projelerimi, referandumla hayata geçireceğimi seçim kampanyamda söylemiştim. Şarampol Projesi’ni halka sorduğumuzda halkın yüzde 90’ı ‘evet yap bu projeyi’ dedi bize. Ve Şarampol Projesi’nde kolları sıvadık. Şarampol Projesi bitiyorken o ışıl ışıl görüntüler çıkmaya başlıyorken, Şarampol Projemizi itibarsızlaştırmak için küçücük bir park içindeki bir otopark, bir doğa katliamı haline dönüştürülmeye çalışıldı. Ki biz orada yer altına otopark yapsaydık, 180 ağacın 35’ini taşıyacaktık. Diğer ağaçlar yerinde kalacaktı. Ağaçları kurtarmak için projenin yarısını yer altında yarısını yer üstünde yaptık. Çünkü hepsini yer altında yapınca giriş ve çıkışlardan dolayı alanın hepsini kullanmak gerekecek ve ağaçların hepsi oradan kaldırılacaktı. O yüzden onu tercih ettik. Ama oradaki mahalleliler bir takım etkilerle bunun yapılamaması yönünde bazı girişimlerde bulundular”

 

PARALEL DEMOKRASİ TALEPLERİNE EVET DİYEMEM

Bu kez otogar projesiyle ilgili referandum seslerinin yükseldiğini söyleyen Türel, “Ben seçim taahhütlerim içerisinde, broşürlerimde yeni otogarlar yapacağım demiştim. Boğaçayı Projesi yapacağım demiştim. Kruvaziyer Liman yapacağım demiştim. Yani şu anda saydığım bütün o büyük projelerimi yapacağım demişim. Antalyalılar da beni bunları yap diye seçmiş. Yani en büyük referandum seçimlerdir. Şimdi ben bunları halk tarafından yapmakla görevlendirilmişken benim ana taahhüdüm olan büyük projelerimle ilgili referandum, paralel demokrasiyi ortaya çıkartır. Kabul edilebilecek bir şey değil. Yarın ben bu taahhütlerimi yerine getirmemiş birisi olarak seçmene karşı mahcup olamam. Birilerin canı istedi diye her önüme gelen yerde ben referandum falan yapamam. Böyle bir şey olmaz. Açsınlar benim seçim kataloglarımı, herkesin elinde geziyor zaten, en çok da muhalefettekiler saklıyorlar ki içinden ne buluruz, şunları yapmadı demek için. Şu anda hemen hemen hepsini ya tamamladım ya tamamlamak üzereyim. Ben bunları halka yapacağım diye söz verdiğim bir ortamda, demokrasinin gereğini yerine getirmek için yeniden referandum denildiğinde o paralel demokrasi taleplerine elbette ki evet diyemem. Ondan sonra yarın Boğaçayı için de, Konyaaltı Sahil Projesi için de referandum istenir. Bana zaten halk yap demiş, beni bunun için göreve getirmiş. Benim bunun için referandum yapmama gerek yok. Ama raylı sistem, geçmişte bana seçimi kaybettiren en önemli faktörü olarak gösterildiği için bir daha yapacağımda referandum yapacağımı seçim kampanyamda söyledim. Bir küçücük otopark büyük bir olay haline geldiğinde, bunun içinden bir Gezi Parkı icat etmeye falan kalkılınca orada da yaparım ne olacak. Bunda bir sorun yok. Bugün Türkiye’de en çok referandum yapan belediye başkanıyım. 5 ya da 6. referandumu tamamladık. Bu ne demek, bu demokrasiye saygı demek. Sonuçları belli oldu, hiç düşünmeden 5 dakikada Üçgen’deki otoparkı iptal ettim dedim, geçti. Onlar için yapacağım ben, istemiyorsa niye direneceğim, niye inat edeceğim. Siyasetçinin en büyük sorumluluğu halka verdiği sözü yerine getirmesidir.”

 

 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Küçük Moskova’dan Moskova çıkarması

Küçük Moskova’dan Moskova çıkarması