Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Yerel Adana TEKNOFEST için 48 bin metrekare kapalı alan oluşturuluyor

Adana TEKNOFEST için 48 bin metrekare kapalı alan oluşturuluyor

Adana, 2-6 Ekim tarihlerinde gerçekleştirilecek TEKNOFEST 2024 için hazırlıklarını hızla sürdürüyor. Festival için 48 bin metrekare kapalı alan oluşturuluyor.

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Adana TEKNOFEST için 48 bin metrekare kapalı alan oluşturuluyor
KAYNAK: İHA

Adana, 2-6 Ekim tarihlerinde düzenlenecek olan Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST’e ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. Adana Havalimanı'nda gerçekleştirilecek festival için hazırlıklar tüm hızıyla sürüyor. Adana Valisi Yavuz Selim Köşger, İl Emniyet Müdürü Ahmet Hakan Arıkan ile birlikte festival alanında incelemelerde bulundu.

“Muazzam Bir Hazırlık Yapılıyor”

Adana Valisi Yavuz Selim Köşger, TEKNOFEST 2024 için yapılan hazırlıklarla ilgili gazetecilere önemli açıklamalarda bulundu. Köşger, “Hazırlıklar son sürat devam ediyor. 48 bin metrekare kapalı alan oluşturacak şekilde muazzam bir hazırlık yapılıyor. TEKNOFEST, muazzam bir teknoloji festivali. Adana’da gerçekleştirilecek olan TEKNOFEST’in, dünyada çok iddialı bir yere oturacağını düşünüyorum. Bu yıl toplamda 1 milyon 600 binden fazla takım yarışmaya başvurdu. Adana’dan ise 128 bini aşkın takım katılım için müracaat etti” ifadelerini kullandı.

Adana'da İlkler Yaşanacak

Adana Valisi, TEKNOFEST kapsamında Adana’da birçok ilkin gerçekleştirileceğini belirtti. Teknoloji ve inovasyon meraklıları için heyecan verici deneyimlerin yaşanacağını vurgulayan Vali Köşger, herkesi bu önemli festivale katılmaya davet etti. “2-6 Ekim tarihlerinde gerçekleştirilecek bu büyük etkinlikte, gençlerin ve teknolojiye ilgi duyan herkesin katılımını bekliyoruz. Bu etkinlik, Adana’nın teknolojik gelişmelerdeki rolünü güçlendirecek,” dedi.

TEKNOFEST: Türkiye’nin En Büyük Teknoloji Buluşması

Türkiye’nin ilk ve tek havacılık, uzay ve teknoloji festivali olan TEKNOFEST, 2024 yılında 10. kez düzenlenecek. Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı ve Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın yürütücülüğünde gerçekleştirilen festival, bu yıl Adana’da milyonlarca teknoloji tutkununu bir araya getirecek. TEKNOFEST, milli teknoloji hamlesi vizyonuyla gençlerin teknolojiye ilgisini artırmayı ve bu alanlarda çalışan gençlere destek olmayı hedefliyor.

Geçmiş Yıllardan TEKNOFEST’e Bakış

TEKNOFEST, ilk kez düzenlendiği 2018 yılından bu yana 10 milyon ziyaretçiyi ağırladı. İstanbul, Gaziantep, Samsun, Bakü gibi şehirlerde gerçekleştirilen festival, bu yıl Cumhuriyetin 100. yılı vesilesiyle İstanbul, Ankara ve İzmir’de düzenlendi ve toplamda 4,5 milyondan fazla ziyaretçiye ev sahipliği yaptı.

2023 yılında, TEKNOFEST yarışmalarına 81 il ve 96 ülkeden 337 binin üzerinde takım ve 1 milyonun üzerinde yarışmacı başvurdu. Gençlerin teknoloji alanında üretkenliğini ve ilgisini artırmak amacıyla düzenlenen bu yarışmalar, dünyanın en büyük teknoloji yarışmaları arasında yer alıyor.

TEKNOFEST Adana 2024: Büyük Buluşma

Adana’da gerçekleştirilecek TEKNOFEST, hem Türkiye’den hem de yurt dışından gelen teknoloji tutkunlarını bir araya getirecek. Festivalde, teknoloji yarışmalarından hava gösterilerine, bilimsel etkinliklerden yenilikçi projelere kadar birçok heyecan verici etkinlik yer alacak. Milli teknoloji hamlesi çerçevesinde düzenlenen festival, gençlerin teknolojiye olan ilgisini artırmayı ve bu alanda çalışan binlerce gencin projesine destek olmayı hedefliyor.

Adana TEKNOFEST 2024’e Ev Sahipliği Yapıyor

Adana Valisi Yavuz Selim Köşger’in açıklamaları ve yapılan hazırlıklar, TEKNOFEST 2024’ün Adana’da çok özel bir deneyim sunacağını gösteriyor. 48 bin metrekare kapalı alan, milyonlarca teknoloji tutkunu ve binlerce yarışmacı ile Adana, teknoloji dünyasının önemli bir merkezi haline gelecek.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
İzmir Buca'da icradan satılık 3+1 daire

İzmir Buca'da icradan satılık 3+1 daire