Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Yerel Dünya Temizlik Günü: Mersin'de ormanları çocuklar temizledi

Dünya Temizlik Günü: Mersin'de ormanları çocuklar temizledi

Mersin’de Dünya Temizlik Günü kapsamında düzenlenen etkinlikte, çocuklar ve gönüllüler ormanlık alanda çöp topladı. Etkinliğe bin öğrenci katıldı.

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Dünya Temizlik Günü: Mersin'de ormanları çocuklar temizledi
KAYNAK: İHA

Mersin'de Büyükşehir Belediyesi, 14 Eylül Dünya Temizlik Günü kapsamında, çevre bilincini artırmak amacıyla bir farkındalık etkinliği düzenledi. Yenişehir ilçesi Emirler Mahallesi’ndeki ormanlık alanda gerçekleştirilen etkinliğe, Mersin'deki çeşitli okullardan öğrenciler, sivil toplum kuruluşları (STK) ve gönüllü vatandaşlar katıldı. Etkinlikte, Çavuşlu İlkokulu, Tevfik Sırrı Gür Anadolu Lisesi ve Mersin Üniversitesi'nden yaklaşık bin öğrenci, ormanlık alanda çöp topladı.

Çocuklar ve Gönüllüler Birlikte Çevreyi Temizledi

Etkinlik boyunca, öğrencilere yelek ve eldivenler dağıtıldı ve çocuklar gönüllü vatandaşlarla birlikte, doğada rastgele bırakılmış çöpleri topladı. Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Temizlik Hizmetleri Şube Müdürü İbrahim Can, etkinlikle ilgili yaptığı açıklamada, her yıl düzenli olarak çevre temizliği konusunda farkındalık oluşturmak için bu tür etkinlikler düzenlediklerini belirtti. Can, "Bu yıl, Emirler köyü bölgesindeki ormanlık alanı seçtik. Çavuşlu İlkokulu, Tevfik Sırrı Gür Lisesi, Mersin Üniversitesi gönüllüleri ve Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairemize bağlı 'Harekete Devam' grubu ile burada bir aradayız. Mersin’imiz güzel bir şehir ve bizler de bu güzelliğin korunması için farkındalık oluşturmak istiyoruz,” dedi.

Çevre Temizliğini Erken Yaşta Öğretmek Önemli

Çavuşlu İlkokulu öğretmenlerinden Emine Güven, etkinliğe öğrencileriyle katılma sebeplerini anlattı. Güven, “Çocukların çevre bilinciyle yetişmesini istiyoruz. Doğanın temiz tutulması gerektiğini, onu korumamız gerektiğini küçük yaşta öğrenmeleri çok önemli. Velileri de bu etkinliğe davet ettik ki onlar da bu sürece dahil olsunlar. Bir nebze farkındalık oluşturabilirsek, bu bizim için büyük bir mutluluk,” diye konuştu.

"İnsanlar Her Bulduğunu Atmış"

Tevfik Sırrı Gür Anadolu Lisesi öğrencilerinden Asya Arslan, her yıl bu tür etkinliklere katıldığını belirterek, “Çevreye karşı bir farkındalık oluşmasını istiyoruz. Çöpleri topluyor, doğayı temizliyoruz. Maalesef insanlar her bulduğunu doğaya atmış. Biz de bu durumu düzeltmek için buradayız,” dedi. 8 yaşındaki Çavuşlu İlkokulu öğrencisi Arif Ersoy ise “Daha temiz bir çevre için arkadaşlarımla çöpleri topladık. Doğayı kirletmeyelim,” çağrısında bulundu.

Gönüllülerden Spor ve Sanat Etkinlikleri

Etkinlikte, Mersin Üniversitesi’nden gönüllü öğrenciler de farklı aktiviteler düzenledi. Minik çocuklar için yüz boyama etkinlikleri yapılırken, üniversite öğrencileri de okçuluk etkinliği ve mini konser gibi faaliyetlerle farkındalık etkinliğine renk kattı. Ayrıca, çeşitli spor parkurlarında çocuklar ve gönüllüler birlikte vakit geçirerek temiz bir çevrenin önemini eğlenceli bir şekilde öğrendi.

Dünya Temizlik Günü Nedir? Dünya Temizlik Günü Ne Zaman?

Dünya Temizlik Günü, küresel katı atık sorunuyla mücadele etmek amacıyla her yıl Eylül ayının üçüncü cumartesi günü düzenlenen bir farkındalık etkinliğidir. Küresel organizasyon Let's Do It! World tarafından koordine edilen bu gün, bireyleri, hükümetleri ve kuruluşları temizlik çalışmalarına katılmaya ve atık yönetimi konusunda çözümler üretmeye teşvik eder. İlk kez 15 Eylül 2018'de düzenlenen Dünya Temizlik Günü, dünya çapında milyonlarca insanın katılımıyla gerçekleşir ve toplulukları çevre temizliği konusunda bilinçlendirmeyi hedefler. 2024 yılında ise Dünya Temizlik Günü, 14 Eylül’de kutlandı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
İcradan satılık 2022 model Volkswagen

İcradan satılık 2022 model Volkswagen