Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Yerel Otokoç’un yeni Volvo tesisi Mersin'in Tarsus ilçesinde açıldı

Otokoç’un yeni Volvo tesisi Mersin'in Tarsus ilçesinde açıldı

Otomotiv perakendeciliği sektörünün öncü kuruluşlarından Otokoç’un yeni Volvo tesisi, Mersin'in Tarsus ilçesinde törenle hizmete açıldı.

4 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Otokoç’un yeni Volvo tesisi Mersin'in Tarsus ilçesinde açıldı
KAYNAK: İHA

Mersin'in Tarsus ilçesinde, otomotiv perakendeciliği sektörünün öncü kuruluşlarından Otokoç’un yeni Volvo tesisi törenle hizmete girdi.

Açılışta konuşan Otokoç Otomotiv Şirket Lideri İnan Ekici, "Tarsus'taki tesisimiz, Otokoç'un ülkemizdeki en yeni ve en kapsamlı Volvo tesisi olma özelliğini taşıyor" dedi. Ekici, "Geleneksel el sanatlarımızı ve doğal taşların kadim güzelliğini tüm dünyaya tanıtma fırsatı bulduğumuz bu etkinlik sektöre yön veren ustaları koleksiyoncuları meraklıları bir araya getiren önemli bir platforma olmaya devam ediyor" ifadesini kullandı.

Otokoç’un Büyüme Hedeflerini açıkladı

Ekici, Otokoç’un 96 yıldır sektördeki standartları belirlediğini vurgulayarak, Türkiye dahil 9 ülkede toplam 307 noktada hizmet verdiklerini kaydetti. Ayrıca, "Ne mutlu ki, şu anda Türkiye'nin lider mobilite şirketi ve Türkiye'nin en büyük 22. şirketi konumundayız. Otokoç Otomotiv, tüm şirket olarak geçtiğimiz yıl itibarıyla yaklaşık 3,8 milyar dolar ciro elde etti. Oluşturduğu katma değerle tüm çalışanlarımız, paydaşlarımız ve stratejik ortaklarımız yanında ülkemize de kazanç sağlamanın gururunu yaşıyoruz. Kurulduğumuz günden bu yana insanların hayatını kolaylaştırma hedefiyle geliştirdiğimiz yeni hizmet ve uygulamaları sunuyor, müşteri memnuniyetini en üst seviyeye taşımayı tam 96 yıldır birincil önceliğimiz olarak kabul ediyoruz. Sürekli yenilenerek ve hep daha iyisini hedefleyerek otomotiv sektörüne değer katan Otokoç, her tür ihtiyaca uygun araç seçenekleri ve kapsamlı hizmet ağıyla 52 noktada otomotiv perakendeciliğinin lideri konumundadır" diye ekledi.

Tarsus tesisi ile 9. noktaya ulaşıldı

Ekici, "Bugün burada açılışını yaptığımız ve önde gelen markalarımızdan Volvo'nun satış ve satış sonrası bakım hizmetlerini gerçekleştirdiğimiz Tarsus'daki tesisimiz, Otokoç'un ülkemizdeki en yeni ve en kapsamlı Volvo tesisi olma özelliğini taşıyor. Volvo ile yol arkadaşlığımız, 2009 yılında Otokoç Taşdelen tesisi ile başladı; şu anda da Tarsus tesisimiz ile 9. noktaya ulaştık. Yıllar ilerledikçe bu sinerji etkisinin daha da güçlenerek gelişeceğini de biliyoruz. Bu iş ve güç birliği kapsamında, Volvo'nun Türkiye'deki satış adetlerine, pazar payına ve müşteri adedine ulaşma oranının artmasında önemli rol oynadığımızı düşünüyoruz. Volvo ise bizim bugünkü başarımıza ulaşmamızda önemli mihenk taşlarından biri durumunda. Yaptığımızın her yönüyle bir 'hizmet işi' olduğunun bilincindeyiz." dedi.

Hedef 2024 yılı sonunda toplam 4 bin satış adedine ulaşmak

Otokoç Otomotiv Ford ve Volvo İş Birimi Lideri Tanıl Akçaoğlu, "2024 yılının ilk 9 ayına baktığımızda Otokoç olarak tüm tesislerimizde Volvo satışlarında yüzde 31'in üzerinde pay ile yer almış olmamız başarımızın en önemli göstergelerinden biri. 2024 yıl sonunda toplam 4 bin satış adedine ulaşmayı hedefliyoruz. Otokoç'un Volvo markasıyla ilgili başarı karnesinin yalnızca satışla sınırlı olmadığını, yetkinlik ve müşteri memnuniyeti gibi önemli alanlarda da ödülleriyle başarının taçlandırıldığını belirtmek isterim. Bu başarılar, büyük bir özverinin, adanmışlığın ve iki markanın takım olarak gösterdiği uyumun bir sonucu" ifadesini kullandı.

tesisin elektrik enerjisi GES'ten gelecek

Tesisin elektrik enerjisinin tamamının Niğde'de kurulan güneş enerjisi santralinden sağlanacağı bilgisini paylaşan Akçaoğlu, "Tarihi, coğrafi konumu, kültürel değerleri ve geleneği ile bölgeyi en iyi temsil edenlerden biri olarak konumlanan Tarsus'taki yeni tesisimiz ile Volvo müşterilerine Otokoç kalitesini ve güvencesini sunabileceğimiz için son derece mutlu ve gururluyuz. Tarsus, bulunduğu konum itibarıyla oldukça stratejik bir noktada, Çukurova Bölgesi'nin kalbinde yer alıyor. Tarsus'ta da müşterilerimiz; Volvo markasının güvenlik ve kalite unsurlarını teknoloji ile sunan, geniş araç yelpazesini bulabilecek. Otokoç Volvo Tarsus tesisi, 8 bin 880 metrekare arsa üzerinde, 820 metrekare showroom ve 830 metrekare servis alanı ile yeni araç satışı, servis için hizmet veriyor. Tesiste, yeni araç satışının yanı sıra, mekanik satış sonrası hizmetleri, yedek parça ve aksesuar satışı, sigorta, finansman ve araç koruma hizmetleri tek çatı altında sunuluyor. Diğer taraftan tesisimiz çok önemli bir zincirin de yeni halkasını oluşturuyor. Tesisin elektrik enerjisinin tamamı Niğde'de kurduğumuz güneş enerjisi santralinden sağlanacak. Bu yönüyle de Otokoç Otomotiv'in sürdürülebilirlik ve temiz çevre politikalarının somut bir örneğini görüyoruz." dedi.

Açılışa katılan Tarsus Belediye Başkanı Ali Boltaç, "Tarsus'u ileri taşıma hedefimiz doğrultusunda, yerel yönetimler olarak bütün yatırımcılarımızı bu bölgeye yatırım yapmaya teşvik etmek için çalışmaya devam edeceğiz" dedi. Açılışa Mersin Vali Yardımcısı İbrahim Küçük de katıldı. Törende kurdele kesiminin ardından katılımcılar tesisi gezdi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Tarım ve Orman Bakanlığı'ndan Domuz Eti İddialarına Yanıt!

Tarım ve Orman Bakanlığı'ndan Domuz Eti İddialarına Yanıt!