Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Yerel KADIN EMEĞİ ANTALYA’NIN KALBİNDE

KADIN EMEĞİ ANTALYA’NIN KALBİNDE

Antalya’nın Muratpaşa İlçesinde kadın kooperatiflerinin el emeği göz nuru ürünleri doğrudan tüketiciyle buluşturacak olan “Kadın Kooperatifleri Ürün Satış Mağazası” açılışı 15 Eylül Perşembe günü saat 18.30’da Erdal İnönü Kent Parkı’nda törenle yapıldı.

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
KADIN EMEĞİ  ANTALYA’NIN KALBİNDE

    Muratpaşa Belediyesi, kadınların kurduğu üretim, işletme ve girişimcilik kooperatiflerine pazarlama ve satış imkanı sağlayacak ürün satış mağazasını açtı. 15-18 Eylül tarihlerinde ‘Kadın Kooperatifleri Buluşması’ gerçekleştiren Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, Kadın Kooperatifleri Ürün Satış Mağazası’nın Antalya’nın dünyaca ünlü falez bandı üzerinde bulunan 25 dönümlük Erdal İnönü Kent Parkı’nda yer aldığını söyledi. Mağazayı oluştururken öncelikle kolay ulaşılabilir olmasına önem verdiklerini dile getiren Başkan Uysal, “Kooperatiflerimize raf tahsis ettiğimiz, konsinye satış modeliyle çalışacak bir sistem oluşturduk” dedi.

 

“KADIN EMEĞİNİ DESTEKLEYELİM”

    Başkan Uysal ilk etapta, Antalya’dan 20 kooperatife raf tahsisinin yapıldığını belirtti. Amaçlarının kooperatiflerinin el emeği göz nuru ürünlerinin doğrudan tüketiciyle buluşmasını sağlamak olduğunu belirten Başkan Uysal, kadınların bağımsız ekonomi oluşturmalarının desteklenmesini belediyecilik çalışmaları içinde ayrı bir öneme sahip olduğunun altını çizdi. “Rafların dolması lazım üretelim” diyen Başkan Uysal, “Talebi arttıracağız. Sürekli olarak burayı canlı tutalım arz açısından. Talep kısmını canlandırmak için elimizden gelen her şeyi yapacağız. Zaten çok işlek bir park. Antalya’nın kalbi. Bunu hep beraber başaracağımıza inanıyorum. Biz hazırız. Merkezi Antalya’da olan kooperatiflere raf ayırdık ama Türkiye’nin dört bir tarafından da kadın emeğini burada satışa sunmak istiyoruz. Satılanın parasını kooperatif alacak. Bir lira beklentimiz yok. Tamamen destek niyetiyle hareket edeceğiz. Ve umuyorum ki Türkiye’nin en çok kazanan en renkli en güzel en faydalı en istikrarlı kadın kooperatifleri satış merkezi olacak. Desteklerinizi bekliyorum. Kadın emeğini destekleyelim. Hepimize hayırlı olsun” dedi.

 

“DEĞERİNİ BULDU”

    Kadın Kooperatifleri adına konuşan Mukadder Kavas ise “Bundan 7-8 ay önce Muratpaşa Belediyemiz Kadın kooperatiflerini bir toplantıya çağırdı. Bizler için bir kadın satış mağazası yapacağız denildi. Fikirler alındı konuşmalar yapıldı. Olgunlaştı meyve vermeye başladı. Bir mağazamız oldu. Orada tam 22 tane kooperatifimizin çok fazla ürünü var. Ama şu var orada değerini buldu. Biz birçok yerde yıllardır program yaptık. Bu kadar güzel bu özel olduğunu hissettirdiler bize. Sayın başkanım bunun için size minnettarım. 22 kooperatif başkanımız adına çok teşekkür ediyorum” dedi.

 

ÖYKÜ GÜRMAN SAHNE ALACAK

    Diğer yandan Muratpaşa Belediyesi’nin 4 gün boyunca devam edecek Kadın Kooperatifleri Buluşmasında, erişteden reçele, pekmezden, sirkeye birbirinden lezzetli ürünler ve yine birbirinden renkli hediyelik eşyalar Antalyalılarla buluşacak. Erdal İnönü Parkı’nda her akşam farklı bir sanatçının konser vereceği buluşmada Pazar saat 20.00’de ise Öykü Gürman sahne alacak.

HABER: FADİME YİĞİT





 

 

 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
‘Ben döndüm o dönmedi’

‘Ben döndüm o dönmedi’