Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Yerel Hatay’da Yaralı Caretta Caretta Kaplumbağası Kurtarıldı

Hatay’da Yaralı Caretta Caretta Kaplumbağası Kurtarıldı

Hatay Büyükşehir Belediyesi ve Doğa Koruma ve Milli Parklar ekiplerinin hızlı müdahalesi sayesinde yaralı caretta caretta kaplumbağası tedavi altına alındı.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Hatay’da Yaralı Caretta Caretta Kaplumbağası Kurtarıldı
KAYNAK: İhlas Haber Ajansı

Hatay'da, kafasından yara almış halde kıyıya vuran caretta caretta türü deniz kaplumbağası, Hatay Büyükşehir Belediyesi (HBB) ekipleri tarafından kurtarılarak tedavi altına alındı.

Olayın Gelişimi

Hatay Büyükşehir Belediyesi (HBB) Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi'ne bağlı ekipler, Samandağ ilçesinde sahil temizliği çalışmaları sırasında hareketsiz bir deniz kaplumbağası buldu. Yapılan incelemelerde, kaplumbağanın kafasında yaralar olduğu ve bu yüzden hareketsiz kaldığı belirlendi.

Müdahale ve Tedavi Süreci

Ekipler, yaralı caretta caretta türü kaplumbağayı hemen tespit ederek, durumu Doğa Koruma ve Milli Parklar Hatay Şube Müdürlüğü'ne bildirdi. Kısa süre içinde olay yerine gelen doğa koruma ekipleri, yaralı kaplumbağayı alarak tedavi için gerekli adımları attı.

Vatandaşlara Uyarı ve Bilgilendirme

HBB yetkilileri, yeşil deniz kaplumbağaları (Chelonia Mydas) ve caretta caretta türlerinin üreme döneminde olduğunu belirterek, özellikle Samandağ ve Dörtyol sahillerindeki vatandaşların bu türlerin yuva alanları ve yavrularının korunması konusunda dikkatli olmalarını tavsiye etti. Vatandaşların, bu tür kaplumbağalarla ilgili herhangi bir sorun veya endişe durumunda, 153 numaralı hattan HBB Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı veya Doğa Koruma ve Milli Parklar Hatay Şube Müdürlüğü'ne haber verebilecekleri bildirildi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Adana'da müstakil evden yaklaşık 4 kamyon çöp çıktı

Adana'da müstakil evden yaklaşık 4 kamyon çöp çıktı