Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Yerel Balıkçılardan ceza isyanı

Balıkçılardan ceza isyanı

Antalya Liman Başkanlığı’nın son günlerde denizde ağlarını atmış balıkçı teknelerine, Kabahatler Kanunu gereğince, “Deniz trafiğini kapattık” mesajını gönderip, buna uymadıkları gerekçesiyle teknelere bin 376 lira para cezası yazdığı, ancak mesajı balıkçılara göndermediği iddia ediliyor. Antalya Kaleiçi Olta balıkçıları Derneği Başkanı Orhan Yakar, haksız cezalara tepki gösterdi.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Balıkçılardan ceza isyanı

Antalya Kaleiçi Olta Balıkçıları Derneği Başkanı Orhan Yakar, son günlerde Meteoroloji Bölge Müdürlüğü’nün hava tahmin raporuna göre teknelerin denize açıldığını, 12 metrenin altındaki teknelerde telsiz mecburiyeti olmadığı için Liman Başkanlığı’nın iletilerini anında alamadıklarını söyledi. Yakar, “Denize açılan balıkçı tekneleri, kısa süre sonra, Liman Başkanlığı’ndan “Deniz trafiğini kapattık “mesajı geliyor. Tekne zaten denize açılmış durumda. Ardından kurala uyulmadığı gerekçesiyle hemen yüklü miktarda ceza yazılıyor. Aynı Liman Başkanlığı “Deniz trafiğini açtık” mesajını göndermiyor“ diye konuştu.

Antalya Kaleiçi Olta Balıkçıları Derneği Yönetim Kurulu üyesi olan ve Bin 376 lira ceza yiyen 40 yıllık balıkçı Süleyman Üstün, “Uygulamanın yanlış ve haksız olduğunu ileri sürerek, “Bu nasıl bir uygulama anlamadım. Liman Başkanlığı’nın açıktaki tekneleri ikaz edecek bir ışık sistemi yok. Biz açıldıktan sonra “Deniz Trafiğini kapattık” diye mesaj gönderiyorlar. Ama sonrasında “Deniz trafiğini açtık” mesajı gelmiyor. 12 metrenin altındaki teknelerde telsiz mecburiyeti yok. Bu yüzden de olası bir durumda Liman Başkanlığı’nın aldığı ani kararlardan haberdar olamıyoruz. Sonuçta kesilen haksız cezaları ödemek durumunda kalıyoruz. Birçok balıkçı teknesine ceza yazdılar. Bizler zaten meteorolojiden hava tahmin raporunu alıp denize açılıyoruz” dedi.(Haber Merkezi)

 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
İkisini de alacağız

İkisini de alacağız