Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Yerel Adana'da telefon için arkadaşını öld*ren sanığa haksız tahrik indirimi

Adana'da telefon için arkadaşını öld*ren sanığa haksız tahrik indirimi

Adana’da, sattığı telefonun parasını vermediğini iddia ettiği arkadaşını tabancayla vurarak öld*ren sanığa haksız tahrik indirimi uygulandı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Adana'da telefon için arkadaşını öld*ren sanığa haksız tahrik indirimi
KAYNAK: İHA

Adana'nın Yüreğir ilçesi Levent Mahallesi'nde, 7 Ekim 2022 tarihinde sokaktan gelen silah sesleri mahalle sakinlerini tedirgin etti. Dışarı çıkan mahalleli, 34 yaşındaki Eyüp Aşçı'nın ensesinden vurulmuş c*sedini buldu. Cinayet Büro Amirliği ekipleri, olayla ilgili inceleme başlatarak, sokakta bulunan güvenlik kameralarını incelemeye aldı. Yapılan incelemelerde, olay saatinde motosikletli bir kişinin hızla Seyhan ilçesi Narlıca Mahallesi'ne doğru uzaklaştığı tespit edildi.

C*nayet Zanlısı Metruk Binada Yakalandı

Polis ekipleri, şüphelinin gittiği mahallede sokak sokak arama yaparak, güvenlik kamerasında görülen motosikleti metruk bir binanın önünde buldu. Binaya giren polisler, 37 yaşındaki Çetin Kızıl'ı cinayette kullandığı ruhsatsız tabanca ile birlikte yakaladı. Çetin Kızıl, olay sonrası tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Sanığın ifadesi

Çetin Kızıl hakkında Adana 4’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde açılan "kasten öld*rme" davası sonuçlandı. Karar duruşmasına, sanık Çetin Kızıl, bulunduğu cezaevinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile katıldı. öld*rülen Eyüp Aşçı'nın babası Ali Aşçı ve tarafların avukatları da duruşmada hazır bulundu.

Sanık Çetin Kızıl, önceki savunmalarını tekrarlayarak, “Olay günü Eyüp evimin önüne gelerek bağırıp küfretti. Gitmesini bekledim, gitmeyince aşağıya indim. O gün daha önce de tartışmıştık, öld*rme kastım yoktu. Polisi aramayı akıl edemedim, vereceğiniz karara razıyım” dedi. Eyüp Aşçı’nın babası Ali Aşçı ise sanıktan şikayetçi olduğunu belirterek, “Sanık, oğlumu motosikletine bindirip evinin oraya götürdü ve orada vurdu. En ağır cezayı almasını istiyorum” dedi.

Müebbet Cezası Haksız Tahrik İndirimiyle 15 Yıla İndirildi

Mahkeme heyeti, Çetin Kızıl'ı "kasten öld*rme" suçundan önce müebbet hapis cezasına çarptırdı. Ancak heyet, sanığın öld*rme eylemini haksız tahrik altında gerçekleştirdiği gerekçesiyle cezayı 15 yıl hapse indirerek, sanığın tutukluluk halinin devamına karar verdi.


 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Gaziantep'te 45 yıllık köprü yenileniyor

Gaziantep'te 45 yıllık köprü yenileniyor