Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Yerel Mersin'de Akdeniz meyve sineği ile mücadele! 30 bin litre dağıtılacak

Mersin'de Akdeniz meyve sineği ile mücadele! 30 bin litre dağıtılacak

Mersin'de narenciye için 'Akdeniz meyve sineği' ile etkili bir mücadele başlattı. Bin 800 üreticiye toplam 30 bin litre hidrolize protein dağıtılacak.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Mersin'de Akdeniz meyve sineği ile mücadele! 30 bin litre dağıtılacak
KAYNAK: İHA

Mersin'de Mersin Büyükşehir Belediyesi, Akdeniz meyve sineği ile mücadele kapsamında geniş çaplı bir çalışma programı başlattı. Tarımsal Hizmetler Daire Başkanlığı tarafından yürütülen bu çalışma, 260’dan fazla bitki türüne zarar veren ve sıfır toleranslı olan bu zararlıyla etkili bir şekilde başa çıkmayı amaçlıyor.

1.800 Üreticiye 30 Bin Litre Hidrolize Protein

Bu kapsamda, Mersin genelindeki 1.800 üreticiye 30 bin litre böcek cezbedici hidrolize protein dağıtılacak. Hidrolize protein, az kimyasal kullanarak ürünlerin sağlıklı kalmasını sağlarken, aynı zamanda çiftçilere zamandan ve enerjiden tasarruf imkanı tanıyor. Üreticiler, bu proteini insektisitle karıştırarak narenciye ağaçlarına zehirli yem uygulama yöntemiyle kullanabiliyorlar.

Tarımsal Hizmetler Dairesi'nden Açıklama geldi

Akdeniz ilçesinde yapılan dağıtımda konuşan Özgür Güldoğan, Akdeniz meyve sineğinin 260’dan fazla bitki çeşidine zarar verdiğini belirtti. Güldoğan, hidrolize protein ile birlikte insektis kullanarak yapılan zehirli yem kısmi dal ilaçlama yöntemi sayesinde üreticilerin hem zamandan hem de enerjiden tasarruf sağladığını ifade etti. Ayrıca, bu yöntemle daha az kimyasal kullanarak ürünlerin kalitesinin arttığını vurguladı.

Üreticiler Desteklerden Memnun

Üretici Hüseyin Göktaş, Akdeniz meyve sineği nedeniyle büyük zorluklar yaşadıklarını ve bazı ağaçlarını bu yüzden sökmek zorunda kaldığını belirtti. Göktaş, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanına teşekkür ederek, bu desteğin meyve üretimini olumlu yönde etkileyeceğini ve ürünlerin çöpe gitmeyeceğini umduğunu ifade etti.


 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Antalya'da Trafik Kazasında 1'i Bebek 3 Kişi Hayatını Kaybetti

Antalya'da Trafik Kazasında 1'i Bebek 3 Kişi Hayatını Kaybetti