Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Yerel Adana'da artan kiralar depremzedeyi çadırda bıraktı

Adana'da artan kiralar depremzedeyi çadırda bıraktı

Kahramanmaraş'ta evi yıkılan depremzede, artan kiralık ev fiyatları nedeniyle ev bulamayınca çocuk ve torunlarıyla birlikte çadırda yaşamaya başladı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Adana'da artan kiralar depremzedeyi çadırda bıraktı
KAYNAK: Haber Merkezi

Kahramanmaraş merkezli depremin ardından Elbistan ilçesindeki kirada kaldığı evi yıkılan depremzede Ali Süslü ve ailesi, Adana'nın Kozan ilçesinde inşaatı yarım kalan evlerinin yanına kurdukları çadırda yaşamını sürdürüyor.

Yüksek kiralar nedeni ile ev tutamayan Süslü ailesi, hurdacılık yaparak geçimlerini sağlamaya çalışıyor.

9 çocuğu ve torunları ile yaşamını sürdüren depremzede Ali Süslü, inşaatlarının önüne kurdukları çadırda yaşadıklarını belirterek, "Devletimizden Allah razı olsun, çadır aldık. Burada yaşamaya çalışıyoruz. Yağmurda eşyalarımız ıslanıyor. Kiralık ev baktık, kiralar çok yüksek. Ben faturaları bile ödeyemem. Gecekondu gibi yaşanmayacak kadar kötü durumdaki evlere 3-5 bin TL kira istiyorlar. Zaten genel olarak buralarda kiralar 10 bin TL. Ne denir ki benim gibi binlerce insan var. İnsanlar azıcık insan gibi yaşasa yeter. Bizim en azından başımızı sokacak çadırımız var. Bizden daha kötü durumda olanlarda var" diye konuştu.

Süslü, devletten kendilerine yardım edilmesini talep etti.

Yüksek kiralar sorunu büyüyor

Türkiye'de artan kiralar, birçok kişinin yaşamını zorlaştırıyor. Özellikle depremzedeler, yüksek kiralar nedeniyle evlerini yeniden inşa etmek için gerekli olan parayı biriktiremiyor.

Konut fiyatlarındaki artış, kira fiyatlarının da artmasına neden oluyor. Bu durum, birçok kişinin ev sahibi olmasını zorlaştırıyor.

Türkiye'de artan kiralar nedeniyle, birçok kişi çadırda yaşamaya, kirada kaldığı evden çıkmaya veya başka şehirlere taşınmaya zorlanıyor.

Devlet desteği yetersiz

Devlet, artan kiralar nedeniyle zor durumda kalan vatandaşlara bazı desteklerde bulunuyor. Ancak bu destekler, çoğu zaman yeterli olmuyor.

Devletin, artan kiralar sorununu çözmek için daha kapsamlı bir politikaya ihtiyacı olduğu belirtiliyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Adana'da ev kurşunlayan şüpheliler yakalandı

Adana'da ev kurşunlayan şüpheliler yakalandı