Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Yerel Hatay’ın yeni İtfaiye Daire Başkanı Ahmet Keskin görevine başladı

Hatay’ın yeni İtfaiye Daire Başkanı Ahmet Keskin görevine başladı

Hatay Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı görevine atanan Ahmet Keskin, ilk toplantısını Antakya itfaiye istasyonunda gerçekleştirdi.

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Hatay’ın yeni İtfaiye Daire Başkanı Ahmet Keskin görevine başladı
KAYNAK: İHA

Hatay Büyükşehir Belediyesi’nde yerel seçimlerin ardından yaşanan görev değişiklikleri kapsamında İtfaiye Daire Başkanlığı'na Ahmet Keskin atandı. Geçtiğimiz dönem İskenderun Belediyesi’nde başkan yardımcılığı görevini yürüten ve vatandaşların takdirini toplayan Keskin, Hatay’ı afetlere karşı daha hazırlıklı hale getirmek için göreve başladı.

İlk Toplantısını Antakya İtfaiye İstasyonunda Gerçekleştirdi

Göreve başlamasının ardından ilk toplantısını Antakya itfaiye istasyonunda kurum personelleriyle gerçekleştiren Ahmet Keskin, Hatay’ı daha güvenli bir şehir haline getirmek için gece gündüz çalışacaklarını belirtti. Keskin, “Hatay’ı ayağa kaldırmak için sahada olacağız. İtfaiye teşkilatımızın daha etkin ve hızlı müdahale edebilmesi için tüm imkanlarımızı seferber edeceğiz,” dedi.

HBB İtfaiyesi’nden Gönüllü İtfaiyecilere Eğitim

Hatay Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı, yangın ve afet durumlarında vatandaşların bilinçli hareket etmesini sağlamak amacıyla eğitim ve tatbikatlar düzenlemeye devam ediyor. HBB İtfaiyesi, geniş araç filosu ve son teknoloji ekipmanlarıyla 15 ilçede 7 gün 24 saat vatandaşların can ve mal güvenliğini korumak için çalışıyor.

Gönüllü İtfaiyecilere Teorik ve Pratik Eğitim

Bu kapsamda, muhtarlar ve vatandaşlardan oluşan 55 gönüllü itfaiyeciye yönelik eğitimler düzenlendi. Eğitimlerde gönüllü itfaiyecilere, bugüne kadar yapılan faaliyetler sırasında karşılaşılan sorunların nasıl aşıldığı, yangınlara müdahalede gönüllülere düşen görevler gibi konularda teorik bilgiler verildi. Ayrıca, yangına anında yapılması gerekenler ve yangın söndürme cihazlarının kullanımı hakkında da uygulamalı eğitimler yapıldı.

Yangın ve Afet Bilincini Artırma Çalışmaları

Hatay Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı, yangın ve afet bilincini artırmak amacıyla eğitim ve tatbikat çalışmalarını sürdürüyor. Bu tür eğitimler, gönüllü itfaiyecilerin yangınlara hızlı ve etkili müdahale edebilmesi, yangınların daha fazla can ve mal kaybına yol açmadan kontrol altına alınabilmesi için büyük önem taşıyor.

Hatay İtfaiyesi’nden Gönüllü İtfaiyecilik Çağrısı

HBB İtfaiye Daire Başkanlığı, vatandaşların da bu bilinçlenme ve eğitim sürecine katılmalarını teşvik ediyor. Gönüllü itfaiyecilik ile ilgili başvuruların devam ettiğini belirten yetkililer, yangınlara müdahalede toplumun her kesiminden destek beklediklerini ifade ediyor.

HBB İtfaiye Dairesi Yönetimi

HBB İtfaiye Dairesi Yönetimi şu isimlerden oluşuyor:

İtfaiye Dairesi Başkanı Ahmet Keskin, Afet Koordinasyon Şube Müdürü Mehmet Mursaloğlu, Önleme ve Denetim Şube MüdürüRamazan Yücedal, İtfaiye Merkez Şube Müdürü Ahmet Serhat Beydilli, 1. Bölge İtfaiye Şube Müdürü Selçuk Ersoy ve 2. Bölge İtfaiye Şube Müdürü Harun Reşit Kahraman.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Uraloğlu açıkladı: İstanbul Havalimanı Avrupa'da zirveyi bırakmadı

Uraloğlu açıkladı: İstanbul Havalimanı Avrupa'da zirveyi bırakmadı