Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Yaşam Özdil’den Levent Üzümcü’ye destek

Özdil’den Levent Üzümcü’ye destek

Türkiye Sanatçılar Birliği Genel Başkanı ve Vatan Partisi Antalya 1. Sıra Milletvekili Adayı İnci Özdil, hükümetin uygulamalarını eleştirdiği için hakkında soruşturma açılan AKP’li İstanbul Büyükşehir Belediyesi Tiyatrosu’ndan atılmaya çalışılan Levent Üz

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Özdil’den Levent Üzümcü’ye destek

 

Türkiye Sanatçılar Birliği Genel Başkanı ve Vatan Partisi Antalya 1. Sıra Milletvekili Adayı İnci Özdil, hükümetin uygulamalarını eleştirdiği için hakkında soruşturma açılan AKP’li İstanbul Büyükşehir Belediyesi Tiyatrosu’ndan atılmaya çalışılan Levent Üzümcü’ye sahip çıktı..

  

 

Türkiye Sanatçılar Birliği, AKP hükümetine muhalif tutum içerisinde olan sanatçılar için  suda gerekçelerle soruşturma başlatılması ve dava açılmasını protesto etmek amacıyla Haşim İşcan Kültür Merkezi önünde protesto eylemi yaptı. Eylemde konuşan Türkiye Sanatçılar Birliği Genel Başkanı ve Vatan Partisi Antalya Milletvekili Adayı İnci Özdil, , AKP hükümetinin 12 yıllık görev süresince sanat ve sanatçıları yıldırmak amacıyla yaptığı kabul edilemez uygulamaların her geçen gün arttığını belirterek, “Hükümet TÜSAK Yasası ile Türkiye Cumhuriyeti tarihinin 90 yıllık sanat birikimi kurumları ve sanatçıları tasfiye etmeye çalışmaktadır” dedi.

 

 

Tiyatro oyuncusu Levent Üzümcü’nün AKP hükümetinin uygulamalarını eleştirmesi nedeniyle İstanbul Büyükşehir Belediye Tiyatrosu’ndan çıkartılması amacıyla hakkında soruşturma başlatılmasına dikkat çeken Özdil, “Eli silahlı kişiler tarafından sahnelerimiz saldırıya uğruyor. Kültür merkezlerimiz kapatılıyor, heykellerimiz dilim dilim doğranıyor. Sanatçılarımıza soruşturmalar açılıyor. Bu saldırıların hepsi gerici ve bölücü programların bir yansımasıdır” şeklinde konuştu.

 

 

Levent Üzümcü’nün yanı sıra Tarık Akan, Zuhal Olcay, Levent Kırca, Fazıl Say gibi sanatçılarında bu nedenlerle yargılandığını ifade eden Özdil, “Ülkemizi birleştirecek, bağımsızlık, laiklik ve aydınlanma değerlerini savunan vatansever sanatçılarımıza sahip çıkıyoruz. Sanatla nefes alıp veren, başı dik bir Türkiye inşa etmek için mücadelemizi sürdüreceğimizi ilan ediyoruz” dedi.  TUĞÇE SARAÇ

 

 

 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
“Obezite ömrü 12 yıl kısaltıyor”

“Obezite ömrü 12 yıl kısaltıyor”