Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Yaşam Konargöçer kabristanlar görenleri üzüyor

Konargöçer kabristanlar görenleri üzüyor

Adana'nın Feke ilçesinde konargöçer yaşam süren vatandaşların mezarlıkları, duygusal bir atmosfer oluşturuyor. Hala konargöçer yaşam tarzını sürdüren bazı aileler, bahar aylarında yaylaya çıkarken, kış gelmeden önce ilçe merkezi veya köylerine geri dönüyorlar.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Konargöçer kabristanlar görenleri üzüyor
KAYNAK: İHA

Feke ilçesinde konargöçer yaşam süren vatandaşların mezarlıkları, duygusal bir atmosfer oluşturuyor. Hala konargöçer yaşam tarzını sürdüren bazı aileler, bahar aylarında yaylaya çıkarken, kış gelmeden önce ilçe merkezi veya köylerine geri dönüyorlar.

Bu zorlu hayat şartlarında, yaylada vefat edenler ise bu bölgelere defnediliyor. Göçebe yaşam tarzını devam ettirenlerden Yüksel Özcan, "Bu bölge Köroğlu Beli olarak bilinir. Eskiden göçebeler, cenazeleri olduğunda bu alana defin yaparmış. O dönemde arabalar olmadığı için göçebeler, konakladıkları bölgelerde defni gerçekleştirirlermiş" şeklinde ifade etti. Göçebe yaşam süren İsmail Özcan da, "1945 yılından öncesinde vefat etmiş birçok kişinin mezarı burada bulunuyor. Bu alan Yörük mezarı olarak bilinir. Eskiden at ve eşekle ulaşım sağlandığından, göçebeler cenaze definlerini bu şekilde gerçekleştirirlerdi. Biz de bu bölgeden geçerken dua ederiz" dedi.

AW074779_01

AW074779_02

AW074779_03

AW074779_04

AW074779_05

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Yıkım kararı sonrası son derslerini tamamladılar

Yıkım kararı sonrası son derslerini tamamladılar