Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Gazetesi Yaşam Baro’dan 3 bin imza

Baro’dan 3 bin imza

Antalya Barosu, ‘Bölge İdari İstinaf Mahkemesi’nin Antalya’da açılması talebiyle toplanan 3 bin imza topladı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Baro’dan 3 bin imza

Antalya Barosu, ‘Bölge İdari İstinaf Mahkemesi’nin Antalya’da açılması talebiyle toplanan 3 bin imza topladı. 

 

Antalya Barosu Başkanı Alper Tunga Bacanlı ve Baro yönetimi Antalya Barosu toplantı salonunda yaptıkları basın açıklaması ile Antalya’ya Bölge İdari İstinaf Mahkemesi açılabilmesi izin 3 bin imza topladıklarını söyledi. Bacanlı, Türkiye’nin 4’üncü Barosu oldukları belirterek istinaf mahkemesinin Antalya’ya açılmamasından ‘rahatsız’ olduklarını belirtti.  

ADALET BAKANLIĞI NAZLANIYOR

Bacanlı, “Antalya Baro Başkanı olarak bu durumdan oldukça rahatsızım. Bütün teknik veriler yasanın getirdiği bütün şartlara fazlasıyla Antalya hazır olmasına rağmen, nedense Antalya’nın hakkını teslim etme konusunda Adalet Bakanlığı biraz nazlanıyor. Geçmişte bizim talebimiz olmaksızın Türkiye’de 9-10 bölgede ara temyiz mahkemeleri, Bölge İdari  İstinaf Mahkemelerinin kurulması söz konusu olduğunda Ankara, İstanbul, İzmir gibi kentlerden sonra akla ilk gelmesi gereken yargısal ağırlık bakımından da Türkiye’de dördüncü büyük barosu konumunda olmamıza rağmen istinaf mahkemesi açılmıyor. Her nedense önümüze bir sürü zorluk çıkartıyorlar” dedi.

Bacanlı. Bölge İdari İstinaf Mahkemesi’nin Antalya’da süratle kurulması gerektiğinin altını çizerek, “Ayrıca Türkiye’de birçok yer de binası yok iken kuruldu. Antalya’da bina sorunumuz da bulunmuyor. Eski adliye binasında hemen faaliyete geçebilir. Daha önce birçok defa bu konuyla ilgili girişimde bulunduk ve bulunmaya devam ediyoruz. Meslek Sorunları Komitesinin de yardımıyla 3 bin imza topladık ve Bakanlığa göndereceğiz” diye konuştu.

Antalya İstinaf Mahkemelerini Konya’ya bağlandı. Son dönemde bazı devlet işleriyle alakalı birimlerin Konya’ya bağlanması Başbakan’ın Konyalı olması nedeniyle dikkat çekiyor. Daha önce Antalya Baro Başkanı Bacanlı Antalya’nın coğrafi ve iş hacmi bakımından yoğun olduğunu Antalya’nın Konya’da kurulan istinaf mahkemesine bağlanmasını eleştirmişti Bacanlı “Başbakanımız Konyalı olabilir, bu mahkemenin Konya’da kurulmasına da hiçbir itirazımız yok. Ama Antalya ve Akdeniz Bölgesi Konya’ya bağlanmamalıdır” demişti.  Bölge İdare İstinaf Mahkemesi Nedir

Bölge idare İstinaf Mahkemesi yerel mahkeme ile Yargıtay, Danıştay arasındaki ‘ara temyiz mahkemesi’ anlamına gelmektedir. İstinaf mahkemeleriyle Yargıtay ve Danıştay’ın iş yükünün hafifletilmesi amaçlanmıştır.

MÜHÜBE DEMİRBAŞ

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Antalya tarihinin en büyük operasyonu

Antalya tarihinin en büyük operasyonu