Eğer mesele, ülkemizin ve toplumumuzun genel durumunu Korumak kollamak, kurtarmak ve bu oluşumları muasır Medeniyetler seviyesine çıkarmak ise gerisi teferruattır. Söylem haline getirdiğimiz hayati niteliklerin hayata geçirilebilmesi İse fabrika ayarlarına yeniden dönmemiz gerekmektedir.
Ne demek istiyorum: demek istediklerimizi bir kere daha dile Getirdiğimizde ve dile getirilen pozitif gerçekleri bu ülkeye mal edebilirsek, halkımızın refaha kavuşması mümkün olacaktır.
Cumhuriyet tarihinin kuruluşunu müteakip ülkenin kalkınması için Ara insan gücü oluşturulmasına ciddi manada önem verilmiştir. Tarımın, hayvancılığın, ormanlarımızın, topraklarımızın, eğitim ve Kültürün geliştirilmesi ve korunması gibi konularda çok yönlü Çalışmalar yapılmıştır.
Çalışmalar arasında, insan hayatının sağlıklı sürdürülebilmesi ve Korunması için sağlık kolejleri ve sağlık okulları, ebe ve hemşire Okulları açılmış, bu meslek grupları milyonlara yıllarca hizmet etmiştir.
Yanı sıra ormancılık okulları, hayvancılık alanında hayvan sağlık Memurluğu, teknisyenlik okulları açılmış, ziraat teknik okulları açılarak ziraat teknisyenleri, kimya teknisyenliği, meslek liseleri açılarak okulun marangozluk, demircilik, inşaatçılık gibi bölümler oluşturularak bu ve benzeri meslek dallarında Teknikerlik okulları da açılmış ülkemizde ihtiyaç olan alanlarda çalışmaları sağlanmıştır.
Cumhuriyetin ilk yıllarında köy enstitüleri açılmış, her alanda Kalkınmamızın sağlanması adına can siperine çalışmalar ortaya Konularak çok kıymetli mesailer icra edilmiştir. Çok acıdır ki, ülkemizin kalkınma modeli ve sigortası durumdaki projelerden vaz geçilmiş, yani ara insan gücü yetiştiren okullar kapatılmış, sonuç ise bu günkü duruma getirilmiştir. Ayrıca hıfzıssıhhaların da kapatılması; insan sağlığı ve hayatı Bakımından önemli bir süreçtir. Özetle: kalkınmamız için yeniden fabrika ayarlarına dönülmesine şiddetle ihtiyaç vardır.