Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Spor UEFA Şampiyonlar Ligi Hakim Ziyech'i haftanın oyuncusuna aday gösterdi

UEFA Şampiyonlar Ligi Hakim Ziyech'i haftanın oyuncusuna aday gösterdi

Galatasaray’ın Yıldızı Hakim Ziyech, UEFA Şampiyonlar Ligi’nde haftanın futbolcusuna aday gösterildi

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
UEFA Şampiyonlar Ligi Hakim Ziyech'i haftanın oyuncusuna aday gösterdi
KAYNAK: İHA

Galatasaray’ın Faslı futbolcusu Hakim Ziyech, Manchester United karşısında sergilediği muhteşem performansla UEFA Şampiyonlar Ligi’nde haftanın futbolcusuna aday gösterildi. Ziyech, ev sahibi takım Galatasaray’ın İngiliz ekibi Manchester United ile 3-3 berabere kaldığı maçta frikikten attığı iki golle takımının geri dönüşünün mimarlarından oldu.

UEFA Şampiyonlar Ligi Hakim Ziyech'i haftanın oyuncusuna aday gösterdi

Bu performansıyla Ziyech, UEFA Şampiyonlar Ligi’nde 5. haftanın oyuncusu ödülüne aday gösterildi. Adaylar arasında Benfica’dan Joao Mario, Manchester City’den Phil Foden ve Lazio’dan Ciro Immobile de bulunuyor.

UEFA Şampiyonlar Ligi Hakim Ziyech'i haftanın oyuncusuna aday gösterdi

Hakim Ziyech kimdir?

Hakim Ziyech (d. 19 Mart 1993), Hollanda'da yetişmiş Faslı millî futbolcudur. Premier League takımlarından Chelsea'den kiralık olarak Süper Lig kulübü Galatasaray'da forma giymektedir. Takma adı 'Büyücü', eski kulübü Ajax taraftarları tarafından kendisine verilen bir unvandır.

Ziyech, profesyonel kariyerine 2012 yılında Hollanda kulübü Heerenveen'de başladı ve iki yıl sonra Hollanda kulübü Twente ile sözleşme imzaladı. 2016 yılında Ajax ile 11 milyon avro bonservis bedeli karşılığında beş yıllık sözleşme imzaladı. 2018-19 sezonu, Eredivisie'de 16 gol atıp 13 asist yaptığı için Ziyech'in kariyerindeki en verimli sezondu. 2020-21 sezonunda Premier Lig kulübü Chelsea'ye katıldı.

Hollanda'da doğdu ve aslen uluslararası düzeyde Hollanda veya Fas için oynamaya uygun olan oyuncu, 2018 FIFA Dünya Kupası, 2019 Afrika Uluslar Kupası ve 2022 FIFA Dünya Kupası'nda Fas'ı temsil etti.

Ziyech bitiriciliği, top sürmesi, uzun pasları, tekniği ve serbest vuruşlardaki yeteneği ile tanınır. 2019'da 2018-19 sezonu için UEFA Şampiyonlar Ligi'nin en iyi 20 oyuncusundan biri seçildi. Aynı yılın sonunda The Guardian'ın ' Dünyanın en iyi 100 futbolcusu' listesinde 29. sırada yer aldı.

Ziyech'in milli takıma katıldığı 2015 yılından itibaren, uluslararası maçlardan elde ettiği tüm kazançları ve ikramiyeleri çeşitli hayır kurumlarına veya takım personeline bağışladı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
İsrail Ordusu: Gazze şeridinde insani ara uzatıldı

İsrail Ordusu: Gazze şeridinde insani ara uzatıldı