Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Spor Benfica Türk Yıldızlarıyla Şampiyonlar Ligi’ne Galibiyetle Başladı

Benfica Türk Yıldızlarıyla Şampiyonlar Ligi’ne Galibiyetle Başladı

UEFA Şampiyonlar Ligi’nin ilk haftasında, Kerem Aktürkoğlu ve Orkun Kökçü’nün golleriyle Benfica, deplasmanda Kızılyıldız'ı 2-1 mağlup ederek 3 puanla turnuvaya başladı.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Benfica Türk Yıldızlarıyla Şampiyonlar Ligi’ne Galibiyetle Başladı
KAYNAK: İHA

UEFA Şampiyonlar Ligi'nin ilk haftasında Benfica, deplasmanda Kızılyıldız ile karşılaştı. Portekiz ekibi, milli futbolcular Kerem Aktürkoğlu ve Orkun Kökçü’nün etkili performansıyla sahadan 2-1 galip ayrıldı. Maçın oynandığı Rajko Mitic Stadyumu, iki takımın da heyecanlı bir mücadele sergilediği anlara tanıklık etti.

Kerem ve Orkun sahne aldı

Karşılaşmanın henüz 9. dakikasında Kerem Aktürkoğlu sahneye çıkarak Benfica'yı 1-0 öne geçiren golü kaydetti. Kerem’in golüyle öne geçen Portekiz temsilcisi, oyunun kontrolünü elinde tutmayı başardı. Mücadelenin 29. dakikasında ise bu kez Orkun Kökçü serbest vuruştan attığı şık golle farkı ikiye çıkardı ve Benfica’ya rahat bir nefes aldırdı.

Kızılyıldız'ın geç gelen cevabı

Maçın son bölümlerine kadar rakibine karşı pozisyon üretmekte zorlanan Kızılyıldız, 86. dakikada Milson’un attığı golle skoru 2-1’e getirdi. Ancak kalan dakikalarda Sırbistan ekibi skoru dengeleyemeyince, Benfica zorlu deplasmandan 3 puanla döndü.

Türk yıldızlar tarihe geçti

Bu galibiyetin ardından Kerem Aktürkoğlu ve Orkun Kökçü, Şampiyonlar Ligi tarihinde aynı maçta bir yabancı takım adına gol atan ilk Türk futbolcular olarak tarihe geçti. Maç boyunca Kerem 90 dakika sahada kalarak performansını zirveye taşıdı. Orkun Kökçü ise 88. dakikada yerini Leandro Barreiro'ya bıraktı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
PFDK'dan Trabzonspor'lu Edin Visça'ya 2 Maç Men Cezası

PFDK'dan Trabzonspor'lu Edin Visça'ya 2 Maç Men Cezası