Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Spor TFF Başkanı Büyükekşi: EURO 2032'nin alınması söz konusu değil

TFF Başkanı Büyükekşi: EURO 2032'nin alınması söz konusu değil

Türkiye, 2032 Avrupa Futbol Şampiyonası'na ev sahipliği yapmaya devam edecek.

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
TFF Başkanı Büyükekşi: EURO 2032'nin alınması söz konusu değil
KAYNAK: Haber Merkezi

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi, Ankaragücü Başkanı Faruk Koca'nın hakem Halil Umut Meler'e yaptığı saldırıya ilişkin yaptığı açıklamada, 2032 Avrupa Futbol Şampiyonası'nın ev sahipliğinin iptalinin söz konusu olmadığını söyledi.

Büyükekşi, saldırıya uğrayan hakem Halil Umut Meler'in sağlık durumunun iyi olduğunu belirterek, Öncelikle tüm futbol camiamıza geçmiş olsun. Dün gerekli açıklamaları yaptık. Bugün Halil Umut Meler hocamızı ziyaret ettik. Anında hızlı bir şekilde gece toplandık. Hızlı bir şekilde Ankara'ya geldik. Hocamızın sağlık durumu iyi. İnşallah yarın taburcu olacak. Hocamızın 10 günlük bir yavrusu var. Bir an önce ailesinin yanına gitmek istiyor. Yapılan saldırı hepimizi derinden üzdü. Bu tür konularla keşke burada olmasaydık. TFF olarak Cumhuriyetimizin 100. yılında, EURO 2024'e katıldık, vatandaşlarımızı gururlandırdık. EURO 2032 için ev sahipliğini kazandık. Bu işin unutulmaması lazım. Dün akşam da söyledim. Bugün çok önemli görüşmeler yapacağız. Bu olayın suçluları, sebep olan tüm paydaşlarının kendine gelmesini talep ediyorum' dedi.

Kamuoyunu bilgilendireceğiz

Büyükeşi 'Bu yapılan saldırı gerçekten hepimizi çok derinden üzdü. Bu tür konularla keşke şu anda burada olmasaydık. Biz TFF olarak Cumhuriyetimizin 100. yılında 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası’na katıldık. Vatandaşlarımızı güzel bir şekilde onurlandırdık, gururlandırdık. 2032 Avrupa Futbol Şampiyonası’na İtalya ile birlikte ev sahipliği yapma hakkı aldık. Ama bu olayın kesinlikle unutulmaması lazım. Bunun bir milat olması lazım. Dün akşam da söyledim, ‘yeter’ dedim. Bugün buraya gelmemiz sadece bir geçmiş olsun için değil. Bugün önemli görüşmeler yapacağız. Yönetim kurulumuzla birlikte Gençlik ve Spor Bakanımızla, İçişleri Bakanımızla, Adalet Bakanımızla önemli görüşmeler yapacağız. Bu olayın gerek suçluları gerekse buna sebep veren tüm paydaşlarının buradan tekrar kendilerine gelmesini özellikle tüm kamuoyundan talep ediyorum' şeklinde konuştu

Yarın yönetim kurulu toplantımız var

Büyükekşi, 'Türkiye’de profesyonel futbol liglerinin ertelenmesi kararı hakkında ise Büyükekşi, “Bununla ilgili bugün görüşmelerimizi yapacağız. Yarın yönetim kurulu toplantımız var. Yarın yönetim kurulu toplantımızda bütün konuları açıklığıyla, neyin nasıl devam edeceğiyle ilgili, ne kararlar alacağımızla ilgili sizlere daha detaylı bilgiler vereceğiz. Tekrar altını çiziyorum bu olayı şiddetle kınıyoruz. Bu oldu 2 hafta sonra eski haline gelsin, böyle bir şeyi kesinlikle kabul etmiyoruz' diye konuştu

EURO 2032'nin alınması söz konusu değil

Büyükekşi 'Böyle bir şey söz konusu değil. Alexander Ceferin de aradı. ‘Sizin yanınızdayız, her ne gerekiyorsa yapmaya hazırız’ dedi. Böyle şeylerle lütfen kamuoyunu yanlış yönlendirmeyelim. Bizim hedefimiz Türkiye’de futbolun doğru şekilde ve herhangi bir sıkıntı yaşamadan en hızlı şekilde devam etmesi' ifade etti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Dış ticaret haddi Ekim ayında arttı! İşte TÜİK'in açıkladığı rakamlar

Dış ticaret haddi Ekim ayında arttı! İşte TÜİK'in açıkladığı rakamlar