Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Spor İtalya Almanya biletini aldı

İtalya Almanya biletini aldı

İtalya, 2024 Avrupa Şampiyonası (EURO 2024) Elemeleri C Grubu son maçında Ukrayna ile golsüz berabere kalarak, rakibine ikili averajla üstünlük sağladı ve Almanya biletini aldı.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
İtalya Almanya biletini aldı
KAYNAK: İHA

EURO 2024 Elemeleri C Grubu’nun son maçında Ukrayna ile berabere kalan İtalya, ikili averajda üstünlük sağlayarak Almanya’da düzenlenecek olan finallere katılma hakkı kazandı. Bu beraberlik, İtalya’nın üst üste 8. kez Avrupa Futbol Şampiyonası’na katılım hakkı elde etmesini sağladı.

İtalya, 14 Haziran - 14 Temmuz tarihleri arasında Almanya’nın ev sahipliğinde yapılacak olan finallere gitmeye hak kazandı. Gök Mavililer, Leverkusen’deki maçta Ukrayna ile golsüz berabere kaldı. 8 maçta 14 puan toplayan İtalya, aynı puana sahip Ukrayna’yı ikili averajla geride bıraktı. İtalyanlar, eylül ayında oynanan maçta Ukrayna’yı 2-1 mağlup etmişti.

Grubun diğer maçında Kuzey Makedonya ile 1-1 berabere kalan İngiltere, 20 puanla grubu lider tamamladı. Korona virüs sebebiyle 2021 yılında oynanan Euro 2020’de İtalya, şampiyonluğa ulaşmıştı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Cenk Özkaçar: Kazanıp EURO 2024'e grubun lideri olarak gitmek istiyoruz

Cenk Özkaçar: Kazanıp EURO 2024'e grubun lideri olarak gitmek istiyoruz