Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Spor Galatasaray’ın UEFA Avrupa Ligi Rakipleri Belli Oldu

Galatasaray’ın UEFA Avrupa Ligi Rakipleri Belli Oldu

Türkiye, 2024-2025 sezonunda UEFA Avrupa Ligi'nde Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş ile temsil edilecek. Yeni formatla birlikte heyecan dorukta!

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Galatasaray’ın UEFA Avrupa Ligi Rakipleri Belli Oldu
KAYNAK: Haber Mekezi

Türkiye, UEFA Avrupa Ligi'nde bu sezon üç büyük takımıyla sahne alacak. Kura çekimiyle belirlenen rakipler, Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş için zorlu bir yolun habercisi.

Galatasaray, Tottenham Hotspur, Ajax, PAOK, AZ Alkmaar, Malmö, Dinamo Kiev, Elfsborg ve RFS takımlarıyla karşı karşıya gelecek. Fenerbahçe ise Manchester United, Slavia Prag, Lyon, AZ Alkmaar, Union SG, Midtjylland, Athletic Bilbao ve Twente gibi güçlü rakiplerle mücadele edecek. Beşiktaş'ın rakipleri ise Eintracht Frankfurt, Ajax, Maccabi Tel-Aviv, Lyon ve Malmö olarak belirlendi.

Yeni Formatla Gelen Değişiklikler

Bu sezon UEFA Avrupa Ligi'nde format değişikliği ile turnuvaya yeni bir soluk getiriliyor. UEFA Avrupa Ligi ve UEFA Konferans Ligi, 36'şar takımın katılımıyla lig usulü bir formatta düzenlenecek.

Her takım, 4'ü içeride, 4'ü dışarıda olmak üzere 8 rakiple karşılaşacak. Bu yeni sistem, hem takımlar hem de taraftarlar için yepyeni bir deneyim sunacak. Konferans Ligi'nde ise her ekip 3'ü içeride, 3'ü dışarıda olmak üzere 6 rakiple karşılaşacak.

Takımlar İçin Zorlu Yol

Turnuvada ilk 8 sırayı alan takımlar, doğrudan son 16 turuna yükselme hakkı elde edecek. 9-24. sırayı alan ekipler ise play-off turunda mücadele ederek, son 16 turuna katılmak için yarışacaklar. Play-off turundan itibaren ise çift maçlı eleme sistemi devreye girecek ve takımlar, UEFA Avrupa Ligi'nin finaline ulaşmak için kıran kırana bir mücadele verecek.

UEFA Avrupa Ligi Ne Zaman Başlıyor?

2024-2025 sezonu UEFA Avrupa Ligi'nin ilk maçları, 25-26 Eylül tarihlerinde oynanacak. Final karşılaşması ise 21 Mayıs 2025 tarihinde, İspanya'nın Bilbao kentindeki San Mames Stadı'nda gerçekleşecek. Bu tarihi maç, sezonun en büyük heyecanlarından biri olacak.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Gelinim Mutfakta Çilekli Kafes Tart Tarifi

Gelinim Mutfakta Çilekli Kafes Tart Tarifi