Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Spor Fenerbahçe'den Sert Tepki: "Milli Takıma Oyuncu Göndermeyeceğiz"

Fenerbahçe'den Sert Tepki: "Milli Takıma Oyuncu Göndermeyeceğiz"

Fenerbahçe Spor Kulübü, Ergin Ataman'ın tribünlere yaptığı hareket nedeniyle, milli takıma sporcu göndermeme kararı aldığını duyurdu.

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Haberleri
Fenerbahçe'den Sert Tepki: "Milli Takıma Oyuncu Göndermeyeceğiz"
KAYNAK: Haber Merkezi

Fenerbahçe Spor Kulübü, A Erkek Milli Takımı Başantrenörü Ergin Ataman'ın, tribünlere yönelik hareketi sonrası basketbol milli takımına sporcu göndermeme kararı aldığını duyurdu. Sarı-lacivertli kulüp, resmi sosyal medya hesaplarından yaptığı açıklamada, Ataman’ın tavrının milli takım başantrenörlüğü görevine yakışmadığını ve bu nedenle böyle bir karar aldıklarını ifade etti.

Kulüpten yapılan açıklamada, "A Erkek Milli Takımı Başantrenörü şahsın, 24 Eylül 2024 tarihinde antrenörlüğünü yaptığı takımın maçının ardından tribünler üzerinden kamuoyuna sergilediği tavır herkesin malumudur. Karakteri, bugüne dek ortaya koydukları, tavrı ve tarzıyla misyonu belli olan bu şahsın, milyonlarca izleyicinin önünde yaptıkları ‘Milli Takım Başantrenörlüğü’ saygınlığı ve kimliği ile taban tabana zıttır" ifadelerine yer verildi. Kulüp, bu hareketin bir camiaya yaranmak uğruna hem Fenerbahçe camiasına hem de milli takım antrenörlüğü saygınlığına yapılan büyük bir saygısızlık olduğunu belirtti.

Milli Takım Hepimizin Takımıdır

Fenerbahçe, milli takımın herkesin takımı olduğunu ve bu takımın parçası olan her kişinin bu bilinçle hareket etmesi gerektiğini vurguladı. Yapılan açıklamada, "Milli Takım hepimizin takımıdır. Bu takımın parçası olan her kişi bu durumun farkında olarak davranmak zorunda ve sorumluluğundadır. Bu hareket, bir camiaya yaranmak uğruna camiamıza, üzerine taşıdığı Milli Takım Antrenörlüğü saygınlığına ve hatta ülkemize yapılan büyük bir saygısızlıktır" denildi.

Özür Açıklaması Yeterli Görülmedi

Ergün Ataman’ın yaptığı hareket sonrasında Fenerbahçe camiasına yönelik özür açıklaması da kulüp tarafından kabul edilmedi. Fenerbahçe, Ataman’ın özür açıklamasını “yok saydıklarını” belirterek, A Erkek Milli Takımı’nda görevde olduğu süre boyunca milli takıma sporcu göndermeme kararı aldıklarını bildirdi. Kulüp, "Fenerbahçe Spor Kulübü olarak haddini aşan bu şahıs; ‘saygınlık, tarafsızlık gibi’ olmazsa olmaz nitelikleri gerektiren bu görevde olduğu süre boyunca, A Erkek Milli Takımımıza sporcu göndermeme kararı aldığımızı kamuoyuna bildiririz" şeklinde açıklamasını sonlandırdı.

Ne Olmuştu?

Ergin Ataman, 24 Eylül 2024 tarihinde antrenörlüğünü yaptığı takımın maçının ardından tribünlere, derbi skorunu işaret ederek bir harekette bulunmuş ve bu hareket kamuoyunda büyük tepki toplamıştı. Özellikle Fenerbahçe taraftarları, bu davranışı saygısızlık olarak nitelendirerek sosyal medyada tepki göstermişti. Ataman, daha sonra yaptığı bir açıklama ile bu hareketin yanlış anlaşıldığını ve Fenerbahçe camiasından özür dilediğini belirtmişti. Ancak bu özür, Fenerbahçe tarafından yeterli görülmedi ve kulüp, milli takıma sporcu göndermeme kararı aldı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Türk Halk Müziğinin Efsanevi İsmi Neşet Ertaş'ın Unutulmaz Mirası

Türk Halk Müziğinin Efsanevi İsmi Neşet Ertaş'ın Unutulmaz Mirası