Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Spor Beşiktaş UEFA Avrupa Ligi’nde Ajax Deplasmanında Sahne Alıyor

Beşiktaş UEFA Avrupa Ligi’nde Ajax Deplasmanında Sahne Alıyor

Beşiktaş, UEFA Avrupa Ligi'nde Ajax ile 245. karşılaşmaya çıkacak. Siyah-beyazlılar, Avrupa'da tecrübesini sergileyerek galibiyet arayacak.

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Haberleri
Beşiktaş UEFA Avrupa Ligi’nde Ajax Deplasmanında Sahne Alıyor
KAYNAK: İhlas Haber Ajansı (İHA)

Beşiktaş, UEFA Avrupa Ligi'nin ilk haftasında yarın deplasmanda Ajax ile karşılaşacak. TSİ 22.00'de Johan Cruijff Arena'da oynanacak bu önemli mücadeleyi İngiltere Futbol Federasyonu’ndan John Brooks yönetecek. Siyah-beyazlılar, bu maçla birlikte Avrupa kupalarındaki 245. karşılaşmasına çıkacak.

Beşiktaş UEFA Avrupa Ligi’nde Ajax Deplasmanında Sahne Alıyor

Avrupa Arenasında 245. Maç

Beşiktaş, Avrupa kupalarındaki tecrübesini bu kez Ajax karşısında gösterecek. Siyah-beyazlılar, bugüne kadar çıktığı 244 Avrupa maçında 92 galibiyet, 49 beraberlik ve 103 mağlubiyet yaşadı. Kartal, bu karşılaşmalarda 328 gol atarken, kalesinde 369 gol gördü. UEFA Avrupa Ligi'nde ise 124. kez sahne alacak olan Beşiktaş, daha önce bu organizasyonda 54 galibiyet, 25 beraberlik ve 44 mağlubiyet elde etti.

Beşiktaş, UEFA Avrupa Ligi play-off turunda İsviçre temsilcisi Lugano’yu eleyerek grup aşamasına katılma hakkı kazandı. İlk maçta evinde rakibini 5-1 yenen siyah-beyazlılar, deplasmanda ise 3-3 berabere kalarak gruplara kaldı. Bu sonuçlarla moral depolayan Kartal, Ajax karşısında da iyi bir başlangıç yapmayı hedefliyor.

Hollanda Takımlarıyla 11. Karşılaşma

Beşiktaş, Avrupa kupalarında Hollanda takımlarıyla daha önce 10 kez karşılaştı. Bu maçlarda 2 galibiyet, 1 beraberlik ve 7 mağlubiyet alan siyah-beyazlı ekip, Ajax karşısında galibiyet arayacak. Ajax ile daha önce 6 kez karşı karşıya gelen Beşiktaş, bu maçların tamamını kaybetti. Ajax’ın yanı sıra PSV Eindhoven ve Feyenoord ile de mücadele eden Kartal, Hollanda temsilcilerine karşı genellikle zorlandı.

Giovanni van Bronckhorst’un Ajax’a Karşı Şanssızlığı

Beşiktaş Teknik Direktörü Giovanni van Bronckhorst’un, Ajax’a karşı şansı pek yaver gitmiyor. Hollandalı çalıştırıcı, Feyenoord ve Glasgow Rangers’ın başında bulunduğu dönemlerde Ajax’a karşı 12 kez mücadele etti. Bu maçlarda sadece 2 galibiyet ve 2 beraberlik elde eden van Bronckhorst, 8 kez sahadan mağlubiyetle ayrıldı. Takımları bu maçlarda 13 gol atarken, 27 gol yedi.

Beşiktaş UEFA Avrupa Ligi’nde Ajax Deplasmanında Sahne Alıyor

Ajax’ın Türk Takımlarına Karşı Karnesi

Ajax, bugüne kadar Türk takımlarıyla 12 kez karşı karşıya geldi. Bu maçlarda 9 galibiyet, 1 beraberlik ve 2 mağlubiyet alan Hollanda temsilcisi, Beşiktaş karşısında oynadığı 6 maçın tamamını kazandı. Bursaspor’la oynadığı 2 maçı da galibiyetle tamamlayan Ajax, Fenerbahçe’ye karşı ise 2 galibiyet, 1 beraberlik ve 1 mağlubiyet aldı.

Rakipte Tanıdık İsimler Var

Ajax’ın teknik direktörlük görevini, Süper Lig’de daha önce Fatih Karagümrük ve Corendon Alanyaspor’u çalıştıran Francesco Farioli üstleniyor. İtalyan teknik adam yönetimindeki Ajax, bu sezon Hollanda Ligi’nde 4 maçta 2 galibiyet, 1 beraberlik ve 1 mağlubiyet alarak 7 puan topladı. Ayrıca, Ajax kadrosunda geçtiğimiz sezon Beşiktaş forması giyen Wout Weghorst da yer alıyor. Hollandalı golcü, bu sezon Ajax formasıyla ligde 2 maçta görev aldı ancak henüz gol ya da asist katkısı sağlayamadı.

Beşiktaş’ın Avrupa Ligi’ndeki Son Performansı

Beşiktaş, UEFA Avrupa Ligi’nde mücadele ettiği son sezonda dış saha galibiyeti alamamıştı. 2019-2020 sezonunda K Grubu'nda Slovan Bratislava, Braga ve Wolves ile karşılaşan siyah-beyazlılar, deplasmanda oynadığı tüm maçları kaybetmişti. Evinde ise yalnızca Slovan Bratislava’ya karşı 2-1’lik skorla galip gelmişti. Beşiktaş, bu kötü seriyi Ajax deplasmanında sona erdirmek istiyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Akran zorbalığı Meclis gündeminde: Araştırma Komisyonu kuruldu

Akran zorbalığı Meclis gündeminde: Araştırma Komisyonu kuruldu