Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Spor Fenerbahçe Avrupa'da Union Saint-Gilloise Karşısında Sahaya Çıkıyor

Fenerbahçe Avrupa'da Union Saint-Gilloise Karşısında Sahaya Çıkıyor

Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi'nde Union Saint-Gilloise ile 275. maçına çıkacak. Sarı-lacivertliler, Avrupa'da 109 galibiyet elde etti.

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Haberleri
Fenerbahçe Avrupa'da Union Saint-Gilloise Karşısında Sahaya Çıkıyor
KAYNAK: İhlas Haber Ajansı (İHA)

Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi’nde bu sezonki ilk maçına yarın akşam Belçika temsilcisi Union Saint-Gilloise karşısında çıkacak. Kadıköy’de saat 19.45’te oynanacak mücadelede sarı-lacivertliler, Avrupa kupalarındaki 275. sınavını verecek. Sezona Şampiyonlar Ligi 2. eleme turundan başlayan Fenerbahçe, Fransız ekibi Lille’e elenerek yoluna UEFA Avrupa Ligi’nde devam ediyor.

Avrupa'da 275. Maç

Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi'nde bu sezonki ilk maçına yarın akşam saat 19.45'te Kadıköy’de çıkacak. Sarı-lacivertliler, Belçika temsilcisi Union Saint-Gilloise karşısında mücadele ederek Avrupa kupalarında 275. maçını oynayacak. Fenerbahçe, daha önceki 274 karşılaşmada 109 galibiyet, 56 beraberlik ve 109 mağlubiyet aldı. Bu maçlarda rakip fileleri 374 kez havalandıran Fenerbahçe, kalesinde ise 391 gol gördü.

UEFA Avrupa Ligi’nde 137. Sınav

Fenerbahçe, UEFA Kupası ve UEFA Avrupa Ligi adı altında düzenlenen turnuvada 137. maçına çıkacak. Sarı-lacivertliler, bu kulvarda bugüne kadar 60 galibiyet, 33 beraberlik ve 43 mağlubiyet aldı. Kanarya, Avrupa Ligi’nde oynadığı bu karşılaşmalarda 191 gol atarken, kalesinde 171 gol gördü. Yarın akşam Union SG karşısında alacağı bir galibiyetle, Avrupa Ligi’ne iyi bir başlangıç yapmayı hedefliyor.

Belçika Takımlarına Karşı 11. Maç

Fenerbahçe, Union Saint-Gilloise ile oynayacağı maçla birlikte Belçika takımlarıyla 11. kez karşılaşmış olacak. Sarı-lacivertliler, daha önce Anderlecht ve Royal Antwerp ile toplam 10 kez karşılaştı. Bu maçlarda 5 galibiyet, 3 beraberlik ve 2 mağlubiyet alan Fenerbahçe, Belçika ekiplerine karşı olumlu bir performansa sahip. Geçtiğimiz sezon ise Union SG ile Avrupa Konferans Ligi son 16 turunda karşılaşan Fenerbahçe, deplasmanda 3-0 galip gelmiş, Kadıköy’de 1-0 yenilmesine rağmen turu geçen taraf olmuştu.

Kadıköy'de Son 16 Maçta Tek Yenilgi

Kadıköy, Fenerbahçe için Avrupa kupalarında önemli bir kale konumunda. Sarı-lacivertliler, Kadıköy'de oynadığı son 16 Avrupa maçında sadece 1 kez mağlup oldu. Bu süreçte 13 galibiyet ve 2 beraberlik alan Fenerbahçe, taraftar desteğini arkasına alarak rakiplerine büyük bir üstünlük kurdu. Ancak bu tek yenilgi, yarınki rakipleri Union Saint-Gilloise’e karşı alınmıştı. Sarı-lacivertliler, bu sefer sahadan galibiyetle ayrılarak taraftarını sevindirmek istiyor.

Rakip Union SG’de Form Düşüklüğü

Union Saint-Gilloise, geçtiğimiz sezon Belçika Ligi’nde şampiyonluk yarışında iddialı bir performans sergilemişti. Ancak bu sezon beklentilerin gerisinde kalan Belçika ekibi, çıktığı 8 lig maçında 2 galibiyet, 4 beraberlik ve 2 mağlubiyet alarak 10 puanla 12. sırada yer alıyor. Şampiyonlar Ligi 3. eleme turunda Slavia Prag’a elenerek Avrupa Ligi’ne devam etmek zorunda kalan Union SG, Kadıköy’deki zorlu mücadelede sürpriz yapmak istiyor.

Fenerbahçe'nin UEFA Kadrosu

Fenerbahçe Teknik Direktörü Jose Mourinho, UEFA listesine güçlü bir kadro dahil etti. Kadroda, İrfan Can Eğribayat, Dominik Livakovic, Çağlar Söyüncü, Alexander Djiku, İsmail Yüksek, Sofyan Amrabat, Edin Dzeko, Dusan Tadic ve Youssef En-Nesyri gibi önemli isimler yer alıyor. Bu kadro ile Avrupa Ligi’nde büyük hedefler peşinde olan Fenerbahçe, ilk adımı Union SG karşısında atmak istiyor.

Benoit Bastien Yönetecek

Kadıköy’de oynanacak karşılaşmayı Fransa Futbol Federasyonu’ndan Benoit Bastien yönetecek. Bastien'in yardımcılıklarını Hicham Zakrani ve Aurelien Berthomieu yapacak. Maçın dördüncü hakemi ise Mathieu Vernice olacak. Video Yardımcı Hakem (VAR) olarak Bastien Dechepy görev yapacak, AVAR ise Romain Lissorgue olacak. 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Diyetler ani kalp krizine neden olur mu? Kardiyoloji uzmanı açıkladı

Diyetler ani kalp krizine neden olur mu? Kardiyoloji uzmanı açıkladı