Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Spor Beşiktaş’ın UEFA Avrupa Ligi Rakipleri Belli Oldu

Beşiktaş’ın UEFA Avrupa Ligi Rakipleri Belli Oldu

UEFA Avrupa Ligi'nde bu sezonun kura çekimi tamamlandı. Beşiktaş, zorlu rakiplerle karşılaşacak. İşte siyah-beyazlıların grup aşamasındaki rakipleri ve turnuva formatıyla ilgili detaylar.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Beşiktaş’ın UEFA Avrupa Ligi Rakipleri Belli Oldu
KAYNAK: Haber Merkezi

UEFA Avrupa Ligi'nde 2024-2025 sezonu fikstür çekimi gerçekleşti. Kura çekimine 4. torbadan katılan Beşiktaş, zorlu rakiplerle eşleşti. Siyah-beyazlı ekip, E. Frankfurt, Ajax (D), Maccabi, Lyon (D), Malmö, Bodo/Glimt (D), Athletic Bilbao ve Twente (D) gibi Avrupa futbolunun köklü kulüpleriyle mücadele edecek.

Turnuva Formatı Nasıl Olacak?

Bu sezon UEFA, Avrupa Ligi'nde önemli bir değişikliğe giderek, klasik grup formatı yerine lig usulü bir turnuva düzenlemeye karar verdi. Bu formata göre, Avrupa Ligi'nde yer alan 36 takım, 8 farklı rakiple karşılaşacak. Bu karşılaşmaların 4'ü içeride, 4'ü ise deplasmanda oynanacak.

UEFA Konferans Ligi'nde Neler Olacak?

UEFA Konferans Ligi'nde ise 36 takım, 6'şar rakip ile mücadele edecek. Takımlar, 3 karşılaşmayı içeride, 3 karşılaşmayı ise deplasmanda oynayacak. Her iki turnuvada da 4 torbadan ikişer takım eşleşti.

Son 16 Turu Ve Play-off Aşaması

Turnuvanın en dikkat çeken özelliklerinden biri, ilk 8 sırada yer alan takımların doğrudan son 16 turuna yükselmesi olacak. Lig sıralamasında 9-24. sırada yer alan ekipler ise play-off turuna katılacak. Play-off aşamasından itibaren çift maçlı eleme sistemi uygulanacak ve kazanan takımlar son 16 turu biletini alacak.

Avrupa Ligi Ne Zaman Başlıyor?

Avrupa Ligi'nin ilk maçları 25-26 Eylül 2024 tarihlerinde oynanacak. Final karşılaşması ise 21 Mayıs 2025'te İspanya'nın Bilbao kentindeki San Mames Stadı'nda gerçekleşecek. Bu tarih, şampiyonluğa giden yolda son noktanın koyulacağı gün olacak.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Eskişehir Odunpazarı'da mahkemeden satılık 90 m² daire

Eskişehir Odunpazarı'da mahkemeden satılık 90 m² daire