Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Spor Antalyaspor'da sular durulmuyor! Usulsüzlük var dava yok

Antalyaspor'da sular durulmuyor! Usulsüzlük var dava yok

Antalyaspor Vakfı (ASV) Başkanı Gültekin Gencer, Antalyaspor Başkanı Sabri Gülel’in istifası sonrası basın açıklaması yaptı.

7 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Antalyaspor'da sular durulmuyor! Usulsüzlük var dava yok
MUHABİR: Arda KIR

Antalyaspor Başkanı Sabri Gülel’in Vali’yi göreve davet ederek yaptığı istifa sonrası istifası sonrası Antalyaspor Vakfı (ASV) Başkanı Gültekin Gencer, kulüp içerisinde yaşanan usulsüzlükleri onaylarken, şu an için konuyla ilgili hukuki sürecin olmadığını ve dava açmayacağını kaydetti

İstifa eden Antalyaspor Başkanı Sabri Gülel yaptığı açıklamada, “At izinin it izine karıştığı bu A.Ş.- dernek -vakıf üçgeni bu şekilde yönetilemez. Derneğin A.Ş ile birlikte omuz omuza hareket edememesinden tek zararı Antalyaspor görür. KPMG şirketi tarafından yapılan ihmal ve suistimal denetim raporu sonrası karşılaştığımız seviye mücadele edilebilir değil, parçası da olamayız. Bu sebeple bugün İtibari ile bu kutsal görevden affımızı rica ediyoruz. Gereği şehrin mülki idari amirlerindedir” diyerek Vali Hulusi Şahin’i göreve davet etmişti.

“HESAPLAR KAÇIRILDI”

Antalyaspor’daki skandallar hakkında açıklama yapan Antalyaspor Vakfı Başkanı Gültekin Gencer, “Şeffaflıktan bahsetmek istiyorum. Ben büyük bir hisseye sahibim. Bu kulübün, şirketin hesapları kaçırıldı ve kimse hesap dahi soramaz hale geldi. Şeffaflığın dışına çıkıldı. Biz şehir olarak bir aile isek her şeyden haber olmamız lazım. 16 Aydır vakıf başkanlığı yapıyorum, bana dosya vermediler. Arkadaş bu dosya bende kalacak ‘Kimseye vermeyeceğim. Ben bunu tehdit unsuru olarak kullanacağım’ diyor. Böyle bir yönetim tarzı olabilir mi? Bir takım problemler varsa bunları açık açık söylersin. Bizim görevden gitmemizi istediler. Antalyaspor ne hale geldi. Biz buna üzülüyoruz” dedi.

“USULSÜZLÜK YAPILDI”

Antalyaspor Vakfı Başkanı Gültekin Gencer, “Antalyaspor Vakfı, sizin adınıza burada. Vakfa para lazım ama hiçbir şekilde ciddiye alınmadık. Reklam gelirleri ile ilgili usulsüzlük yapıyorsunuz dedim. Yetkiniz olmayan bir şeyle sözleşme yapıyorsunuz dedim. Vakıf ne için kuruldu. Vakfın tüzüğünde bünyesinde para tutma yetkisi yok. Biz aldığımız parayı kulübe aktarmak zorundayız. Yangından mal kaçırır gibi tesisleri kaybeden yönetim konumuna sokmak için el birliği ile çalışma yapıldı. Genel kurulun amacı Antalyaspor’u kurtarmaktır. Yeni kulüpler birliği yasasına göre ekim ayının sonuna kadar genel kurul yapılması gerekiyor” diye konuştu.

“REKLAM GELİRLERİ VAKFA VERİLMEDİ”

Gültekin Gencer, Ekim ayında Mali Genel Kurul yapılması gerekiyor ama Sabri Gülel, ‘Yapmayacağım’ dedi. Siz neyi kimden saklıyorsunuz? İdari para cezasını öderim geçerim diyorlar. A.Ş’nin kulüp ile derdi vardır ama görevlerinizi yerine getirmek zorundasınız. Aziz Çetin’in bilgisizliği, ne yapması gerektiğini bilmemesi ve noterden bize ihtarlar göndermesi asıl konumuzdu. İstifa konusu araya girdi. Vakıf bu tesisi yaptırdı A.Ş. buranın kullanıcısı, bedelsiz kullanıcısı ama reklam alanları ve ticari alanların hepsi vakfa ait. Şu ana kadar hiç reklam geliri alınmadı. Ben kalkıp da usulsüzlük yapıyorsunuz diyerek mahkemeye mi vereyim. Ben reklam alanları ve ticari gelirler vakfın demişim. Onlarda biz kendimiz pazarlıyor kulüp parayı alıyor demiş. Kulüp ben parayı alıyorum A.Ş.’ye veriyorum diyor. A.Ş. ben kendimde satıyorum; kulüp de satıyor diyor. Ben Antalyaspor’a saygısızlık mı yapacağım? Onlar usulsüzlük yapıyorlar diye dava mı açacağım? Geçmişte olduğu gibi Kulubün, ‘Vakfın ne kadar paraya ihtiyacı varsa biz ödüyoruz’ demesi lazım. Bunlar Antalyaspor tarihinde olmamış olaylar. İki başkan küs dahi olsa bunlar yaşanmamalıydı. Kulübüne karşı sevgisizlik var, demek ki başka bir niyetleri var. Herkes koltuğa oturunca koltuk tatlı geliyor. İlk önce Antalyaspor’daki görevlerini yerine getir” dedi.

“300 MİLYON TL”

Gencer, hafriyat iddiaları için de “Hafriyat kulübün bünyesinde olan bir şey. Hafriyat konusunu Antalyaspor’a getiren kişi benim. Ankara’da Osmanlıspor Başkanı Gökçek ile görüşürken onlar, ‘Kulübün sabit 15 milyon’ gibi sabit geliri olduğunu söylediler. O zaman için büyük bir paraydı. Nasıl yapıyorsunuz dedim. ‘Hafriyat işi dediler’. Sistemi ve dosyaları aldık ve zamanın Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’in yanına Nafiz Tanır ile beraber çıktık. Osmanlıspor’un uyguladığı bir sistem var. Ciddi bir gelirleri var. Bu kulübü kurtarır tam bir Avrupa takımı olma yolunda gidiyoruz dedim. Türel de ‘Tabi Başkan gerekli çalışmaları yapalım’ dedi. Gerekli çalışmalar ilk önce beni gönderme çalışmaları oldu bizden sonra da hafriyat çalışmaları başladı. O dönem yöneticilerin iki tanesi hafriyat işi ile uğraşıyordu. Bu hafriyatın dönüşümü hakkında ne kadar gelir elde edileceği söylendi. 2015 yılının dolar fiyatına bakın. O iki arkadaş ‘Bu işi bize verin. 3 yıllığına biz size 300 milyon parayı verelim’ dediler. Bunu siz hesaplayın. Yıllardır Antalyaspor’a kaç para gelmiş siz hesaplayın. Şu an gelinen noktada bir şey bilmiyorum” dedi.

“ŞEFFAFLIĞIN DIŞINA ÇIKILDI”

Gültekin Gencer, Antalyaspor’da yönetimin istifasıyla sonuçlanan anlaşmazlıklar ve Antalyaspor’un durumu hakkında basın toplantısı düzenledi. Gencer, "Antalyaspor tarihinde ilk defa sosyal medya takımı olduğu dönemi yaşadı. Kardeşler dahi kavga eder, zamanla barışırlar. Konular genel kurulda, başkanlık divanında tartışılmalıdır. Kavgalar aile içinde kalmalıdır. Antalyaspor büyük camia aile, yönetenler sorunları aile içinde halletmelidir” diye konuştu. Bilançolar iştirakle, ortaklarla paylaşılmadı. Bu saygısızlıktır. Bu kulübün AŞ’nin hesapları yıllardır kaçırıldı. Nereye gitti, ne oldu, kimse hesap soramaz hale geldi, şeffaflığın dışına çıkıldı. Biz bir aileysek şehir olarak her şeyden haberdar olmalıyız. Benim dönemimde muhasebenin kapısı sonuna kadar açıktı. Ben bir ortak olarak resmi yazı yazıyorum hesapları göremedim, gösterilmedi. Dernekte üyeyim. Sadece üye olarak bütün şehrin üye olduğunu görmek isterim, üye kayıtlarını isteyen kişilere kayıtların verilmediği söyleniyor. Bu da yanlış. Bu üyeler gönül vermiş kişilerden mi taşeronlardan mı oluşuyor. Bunu görmek zorundayız. Bu kulübü şuan taşeronlar yönetiyor. Taşeronların üye kayırlarıyla yönetiliyor ve 150 kişilere indirildi" ifadelerini kullandı.

ANTALYASPOR SİYASETTEN UZAK KALMALI

Siyasetin Antalyaspor’un üzerindeki elini çekmesi gerektiğinin altını çizen Başkan Gencer, AKP’li Menderes Türel’in belediye başkanlığı döneminde başkanlıktan istifa etmek zorunda kaldığını aktararak, "Antalyaspor, siyasetin kullandığı bir bölge olmamalıdır. Siyaset ne zaman Antalyaspor’a el attıysa Antalyaspor kötü günler yaşamaya başladı. Siyasiler, seçilmişler seçildikleri görevle ilgili görevlerini yerine getirsinler. Ama şehrin markasına da değer katacak her türlü çalışmayı yapması boynunun borcudur. Ama idare şekline karışmamalıdır. Göreve gelenler onların gölgesinde olmamalıdır. Bu şehrin takımına bütün şehir olarak sahip çıkılması gerekir" dedi.

REKLAM GELİRLERİNE NE OLDU?

Hasan Subaşı Tesisleri’nin bulunduğu alanda devam tapu davalarıyla ilgili hukuki süreci anlatan Gültekin Gencer, "Tesislerin hazineye kalarak Antalyaspor’a satışı, tahsisi, kiralanması konusunda karar alındı. Son alınan mahkeme kararıyla tesislerin bulunduğu alan için depolama masrafı çıkarıldı. Bu tesisler bizim kiracımız ise Antalyaspor AŞ’dir. Burayı sadece altyapı ve faaliyetleri olarak kullanır. Ama buranın ticari geliri vakfa aittir. Yol kenarındaki reklam alanları vakfa aittir. Neyle karşı karşıya olduğumuzu tüm başkanlara (Dernek, A.Ş) anlattık. Bunun vakfın ödeme ikanı yok. Reklam alanlarının gelirini istedik. 'AŞ başkanı ben almıyorum' dedi. Derneğe sorduk, 'O da almıyorum, AŞ’ye veriyorum' dedi. Reklam gelirleriyle ilgili usulsüzlük yapıldığını söyledik. Antalyaspor için alınıyor. Bizden tesislerin gelirleri kaçırıldığı gibi kaybeden başkan yönetim konumuna sokmak için el birliğiyle bir çalışma yapıldı. Ben değil Antalyaspor kaybetmiş olur. Şehrin yarısını satsanız bu alan gibi yer alamazsınız. AŞ’nin vakfa borcu yok, sorumluluğu var. Bu tesis yapıldığından beri AŞ kullanıyor. Reklam alanlarını, halı saha ticari alanlar hepsi vakfa ait gelirini vakıf alması gerekir. Bugüne kadar geliri almamış, alması gerekir. Antalyaspor markasını hukuksuzluk yaptı diye davamı açacağız. Bu olmaz. Asla dava açmam. Görevlerini yerine getirmeme var” dedi. Görevi döneminde, seçilmiş siyasilerin kararıyla istifa ettiğini hatırlatan Başkan Gencer, Antalyaspor'a başkan adayı olur musunuz? sorusuna ise, ‘Gönderen abilerimiz, özür dileyip gelmemi isterlerse o zaman geliriz’ diyerek AKP’li Türel’e gönderme yaptı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Otizm ve DEHB'li çocuklar için kötü haber: Plastik tehlikesi

Otizm ve DEHB'li çocuklar için kötü haber: Plastik tehlikesi