Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Spor 19'uncu Runtalya'da geri sayım! 10 bin sporcu katılacak

19'uncu Runtalya'da geri sayım! 10 bin sporcu katılacak

Antalya Büyükşehir Belediyesi, Türkiye'nin en büyük maratonu olan Runtalya'nın 19'uncu etkinliğine ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor.

11 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
19'uncu Runtalya'da geri sayım! 10 bin sporcu katılacak

Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenecek olan Türkiye'nin en büyük maratonu Runtalya için heyecan dorukta. Bu yıl 19'uncusu gerçekleştirilecek etkinlik için geri sayım başladı. 28 Şubat 2024 Çarşamba günü saat 09.30' da düzenlenen basın toplantısına Antalya Valisi Hulusi Şahin, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, TURSET Genel Müdürü Özgür Emeklioğlu, Fraport TAV Genel Müdürü Deniz Varol ve sponsorlar katıldı. 

Vali Hulusi Şahin,  'Dünya şehri Antalya'nın dünya liderlerini de 1 Mart tarihinden itibaren Antalya Diplomai Formunda ağırlayacak. Başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere 15 Devlet Hükümet Başkanımız 60'ın üzerinde Dışişleri Bakanı ve 400 üzerinde diğer Devlet Bakanlarının olduğu büyük bir organizasyonu Antalya'da 1 Mart'tan itibaren yapıyoruz. Bunun heyecanı içindeyiz' şeklinde konuştu.

Runtalya Basın Toplantısı (4)

18 yıldır durmaksızın bu organizasyonu her yıl başarıyla ve üzerine koyarak devam ettiriyor

Şahin, 'Hemen ardından 3 Mart'ta da Runtalya'yı 18 yıldır çok büyük bir başarıyla yürüten Antalya bu sene herhalde 19.'sunu yapıyor. Bu süre içerisinde pandemi dahil hiç ara vermemiş. Bu çok değerli bir şey çünkü kurumsal kültür ve bir organizasyonun köksalması için yıllar gerekiyor. Runtalya bunu başarmış ve 18 yıldır durmaksızın bu organizasyonu her yıl başarıyla ve üzerine koyarak devam ettiriyor. Hatta geçen yıl deprem nedeniyle bir kesinti yapabilirler iken bunu da yapmıyorlar ve bütün organizasyonun gelirlerini depremzedelere bağışlamak üzere geçen yıl böyle bir organizasyon yaparak çok önemli bir başarıya imza atıyorlar. Burada 19 yıl önce 400-450 kişi ile başlayan bu organizasyonu ilk başlatandan bugün büyük bir başarıyla yürüten TUR-SET Yönetim Kurulu Başkanımız Özgür Bey'e kadar emeği geçen herkese huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Antalya'ya yakışan çok değerli bir organizasyon her yıl olduğu gibi bu yıl da yürütülüyor. Bu yıl 1600 yabancı sporcu 47 ülkeden katılıyor ve Türkiye'den katılanlarla beraber 10.000 sporcuyu misafir edeceğiz. Bir değerli tarafı da Runantalya'nın oda sivil insiyatifle başlayıp sivil insiyatifle devam eden bir organizasyon olması 56'nın üzerinde sivil toplum kuruluşu bu organizasyonu destekliyor. Tabi çok değerli sponsorlarımız var. Başta isim sponsorumuz Fraport TAV olmak üzere ben bir Fraport TAV'a ayrı başlık açmak istiyorum. Çünkü Fraport TAV Antalya Airport gerçekten Antalya'da sanatsal kültüre sportif her türlü organizasyonda bizlerle birlikte hareket ediyor. Ben huzurlarınızda kendilerine temsilcilerine çok teşekkür ediyorum. Geçen gün de Antalya vergi şamiyonu oldular. Kendilerine plaket verdik. Her konuda bizlerle birlikte oldukları için bir kere daha teşekkür ediyorum. Yine sponsorlarımızdan burada bulunan Antalya Hospital yöneticilerine teşekkür ediyoruz. Tüm sponsorlarımıza bu organizasyona destek verdikleri omuz verdikleri için huzurlarınızda teşekkür ediyorum' dedi.

Antalya'ya yakışan günlere doğru gidiyoruz.

Şahin, '5 etaptan oluşacak biliyorsunuz bu organizasyon. 5. etabına dikkatinizi çekmek istiyorum o da fetih etabı. Çünkü biz 5'inde Antalya'nın fethinin 817.yıldönümünü kutlayacağız ve bu etkinlere de Runtalya ile beraber fetih etabıyla başlıyoruz. Dördünde ve beşinde de etkinliklerimiz devam edecek. Böylece Antalyamızın fethi'nin Türk ve İslam yurdu olmasının da 817. yıldönümünü hep birlikte kutlayacağız. Büyükşehir belediye başkanımızın da ifade ettiği gibi hemen akabinde 6'sında Atatürkümüzün Antalya'ya gelişini yine kutlayacağız çeşitli etkinliklerle. Yani önümüzdeki çok yoğun çok hareketli çok etki ve Antalya'ya yakışan günlere doğru gidiyoruz. Bu hususta basın mensuplarımızın desteklerine ihtiyacımız var. Çünkü bu kadar güzel etkinler iyi tanıtılmalı ve Antalya'ya Antalyalı'ya katkı sağlamalı. Tekrardan katılımlarınızdan dolayı teşekkür ediyorum. Organizasyonu vücuda TUR-SET'e , Bakanlıklarımız, Kültür ve Turizm Bakalığımızın temsilcilerine İl Turizm Müdürlüğümüz ekiplerine, Gençlik Spor Bakanlığımızın temsilcilerine, Gençlik Spor İl Müdürlüğümüz temsilcilerine, Büyüşehir Belediye Başkanımıza her türlü desteklerinden dolayı İl Emniyet Müdürlüğümüz ekiplerine de ve emeği geçen tüm arkadaşlarıma huzurlarınızda teşekkür ediyor saygılar sunuyorum' diye konuştu.

Runtalya şehrimize imaj ve tanıtım anlamında ciddi bir değer kazandırmaktadır

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, 'Sayın Valim, Antalya'nın kıymetli paydaşları , değerli basın öncelikle ben de hepinizi sevgi ve saygıyla selamlıyorum herkese günaydınlar. Dünya'nın dört bir yanında milyonlarca turist ağırlayan şehrimiz sadece tatil için değil. Kültür, sanat, spor gibi alanlarda gerçekleştirdiği etkinlikler ve organizasyonlar ile de fark yaratmaktadır. İklim ve çoğrafi özellikleri bakımından spor turizmine önemli avantajlar sunan Antalyamız başta futbol ve golf olmak üzere bir çok spşor branşına yılda 2000 civarında takıma kamp imkanı önemli bir destinasyondur. Önemli spor organizasyolarımızdan biri olan Runtalya şehrimize imaj ve tanıtım anlamında ciddi bir değer kazandırmaktadır. 19. yapılan bu organizasyona daha önce Konyaaltı Belediye Başkanlığımda şimdi de Antalya Büyükşehir Belediye Başkanlığımda destek olmaktan ev sahipliği yapmaktan dolayı duyduğum memnuniyeti ifade etmek isterim' dedi. 

Spora ve sporculara desteğimiz devam etmektedir

Başkan Böcek, 'Sayın Valim kıymetli katılımcılar her zaman söylediğim gibi belediyecilik sadece üst yapı veya altyapı yapmak değil. Yaşama insana dokunmaktır. İnsanı merkeze alan anlayışımız da sanatsal ve kültürel değerlerini yanı sıra sportif faaliyetlere de büyük önem veriyoruz. Antalyamızda 14 adet spor ve fitness merkezlerimiz 2 yıl etkisi süren pandemiye rağmen 125 bin 863 kişi yararlanmıştır. Antalya Büyükşehir Futbol Akademimizde 6-12 yaş grubu 500 çoçuğumuz ücretsiz yararlanmaktadır. Yaptığumuz Kumluca Stadyumu Yüzüncüyıl Spor Kompleksi, güreş eğitim merkezleri amatör sporculara verdiğimiz destekler ihtiyacı olan köy ve merkez okullarına verdiğimiz spor malzemeleri gibi faaliyetlerde spora ve sporculara desteğimiz devam etmektedir' şeklinde konuştu.

Antalya manzarasında  omuz omuza kardeşçe keyifle koşacağız

Böcek, 'Runtalya bugün sahip çıkmamız desteklerle büyütmemiz yarın çocuklarımıza ve torunlarımıza emanet edeceğimiz bir Antalya markası bir Antalya değeridir. Sağlıklı yaşama dokunduğu kadar turizm ve ekonomi anlamda şehrimiz için önemlidir. Runtalya'nın sosyal sorumluluk projelerine de zemin oluşturması son derece kıymetlidir. Gerek topladığı yardımlar gerekse farkındalık yaratması sebebiyle eğitimden sağlık projelerine toplumsal hassasiyetlerden çocuklara kadar bir çok sivil toplum kuruluşu buradan duyurmaktadır. Mart ayı'nın ilk haftasında Antalyamıza 47 ülkeden 1600 sporcunun Türkiye'nin 50 şehrinden 7 ile 8000 misafirin bu etkinliğe gelmesini bekliyoruz. Bugün yaşlısından gencine profesyonel sporcudan ev hanımına şirket çalışanından patronuna kadar siyasi veya dünya görüşümüz ne olursa olsun her yıl olduğu gibi bu yılda 3 Mart'ta tarihi doğa ile iç içe seçilmiş muhteşem Antalya manzarasında  omuz omuza kardeşçe keyifle koşacağız' diye konuştu.

Runtalya'ya katılacak tüm sporculara tüm gönüllülere başarılar diliyorum

Böcek, 'Ayrıca Atamızın 6 Mart Antalya'ya gelişinin yıldönümünde Atamızın izinde koşacağız koşmaya da devam edeceğiz.  Bu vesileyle 6 Mart sat 20.00'de Cumhuriyet Meydanı'nda düzenleyeceğimiz Koray Avcı konserine de tüm halkımızıda şimdiden davet ediyoruz. Sözlerime son verirken Runtalya'ya katılacak tüm sporculara tüm gönüllülere başarılar diliyorum. Kentimiz için önemli bir spor organizasyonu haline gelmesinde emeği geçen başta TUR-SET Yönetim Kurulu Başkanı Özgür Emeklioğlu kardeşime, ekibine, sponsor olan Fraport TAV ve Anatolia Hospital'e katkı koyan tüm kurum kuruluşlarımıza teşekkür ediyorum. Son teşekkürümü de göreve geldiğinden bu yana Antalyamız için canla başla çalışan kıymetli valimiz Hulusi Şahin'e. Hepinizi bir kez daha sevgi ve saygıyla selamlıyorum. Başarılı organizyon geçmesini diliyorum' ifadelerini kullandı.

Dünya'da her büyük kentin bir maratonu var ve sizde maratonu  yapmalısınız

TUR-SET Yönetim Kurulu Başkanı Özgür Emeklioğlu, 'Runtalya hikayesi 19 yıl öncesinde başlıyor. Türkiye dosta alınan bir çift tatil için geldiği Antalya'da böylesine güzel bir çoğrafya böylesi güzel bir iklim ve bu şekilde bir turizm potansiyeline sahipsiniz. Dünya'da her büyük kentin bir maratonu var ve sizde maratonu  yapmalısınız bu vesileyle bir çok turist bir çok koşucu memleketinize gelecek söylemiyle 19 yıl önce 100 tane yabancı 300 tane yerli katılımcıyla başlayan Runtalya 19.yılında 47 ülkeden 1600 yabancı 8000 yerli sporcuyla 10000 spor sever ile ağırlıyor' dedi. 

Runtalya en önemli önceliği spor turizmine olan katkısıdır

Özgür Emeklioğlu, 'Cam Piramit önünden başlayarak  Toros Dağları manzaralı sahil şeridinden devam eden maraton parkuru Kaleiçinde yer alan Selçuklu eserleri Hadrian kapısı gibi eski Roma dönemine ait tarihi mirasların içinden geçerken katılımcıya zaman tünelinde koşuyor hissi veriyor. Tabii ki Runtalya en önemli önceliği spor turizmine olan katkısıdır. Antalya'nın iklim, tesis ve ulaşım imkanları Mart ayı'nın ilk haftasında Avrupa'da belirli ülke de yaşayan amatör ve profesyonel sporcular için güzel yarış imkanı sunar. Soğuk iklimlerde maraton koşabilmek için yaz dönemini bekleyen sporcular  bir kaç saatlik uçuşla Antalya'ya gelebilmekte üst standartlarda tesislerde konaklayabilmekte. Runtalya yarı maratonu veya maraton koşarak performanslarını değerlendirmektedir. Ülkemizde düzenli yapılan atletizm sporları açısından baktığımızda en çok yabancı katılımcı Spor organizasyonu olarak düzenli yapılan spor organizasyonu Ironman'den sonra ikinci sıradadır' diye konuştu. 

Runtalya konusunda öncü sosyal sorumluluk projesidir

Emeklioğlu, 'Tabii ki bu maratonun bir kıymeti daha veya üzerinde durulması gereken en önemli özelliklerinden birisi de Türkiye'nin en büyük yardımseverlik kursudur. 100'e yakın sivil toplum kuruluşu 150'den fazla şirket farklı sosyal sorumluluk alanlarında ihtiyaç sahiplerini desteklemek farkındalık yaratmak için bağışlar toplamaktadır. Bu bağlamda Runtalya konusunda öncü sosyal sorumluluk projesidir'şeklinde konuştu. 

Runtalya şehrin spor festivalidir

Emeklioğlu,'Runtalya'nın bir özelliği de gerek başlangıcında gerek bitiminde parkur boyunca her kilomete sporcuları motive edip farklı etkinlikler konserler olmasıdır. Bu bağlamda Runtalya şehrin spor festivalidir. 1-2-3 Mart tarihinde çeşitli konserler, etkinlikler ve koşu sırasında 20'den fazla konser ve aktivite ile halkımız spor müzik ile buluşacaktır. Sözlerimizi bitirmeden önce teşekkürlerimi iletmek isterim. Gençlik ve Spor Bakanlığımıza ve İl Gençlik Spor İl Müdürlüğümüze, Kültür ve Turizm Bakanlığımıza, İl Kültür ve Turizm İl Müdürümüze, Antalya Valimiz Sayın Hulusi Şahin'e , Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Muhittin Böcek'e, Antalya Emniyet Müdürlüğümüze ve desteklerinden dolayı tüm kamu kurumları ve sivil toplum kuruluşlarına teşekkür ederim. Bunun yanında spor turizmi hedefimize inanan gerek Runtalya'ya kattığı vizyon gerek maddi destekleriyle 5000 sporcu ve spor turizm hedeflerine ulaşmak için imkan sağlayan Runtalya maratonunun isim sponsoru Fraport TAV Antalya Havalimanı Müdürüne çok teşekkür ederim. Yine Runtalya'nın doğduğu ilk günden itibaren maddi ve manevi bize sahip çıkan ana sponsorumuz ve sporcularımızın sağlığını emanet ettiğimiz Anatolia Hospital'a çok teşekkür ederim. Dünya markası olması yolcuğunda yanımızda olan Dünya markası sponsorlarımızdan ASİX Sun Express Hyundai CEYSU ve Akra Barut ailesine çok teşekkür ederim' diye ifade etti.

Antalya'yı tanıtmak Antalya'nın güzelliklerini tüm dünyaya göstermek için bir araç

Fraport Antalya Havalimanı Genel Müdürü Deniz 'Varol,Sayın Valim, Sayın Büyükşehir Belediye Başkanım değerli konuklar basın mensubu arkadaşlarımız. 8 Mart 1930 yılında 'Hiç şüphesiz burası dünyanın en güzel yeridir' cümleleri burada Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından sarf edildi. Biz de bugünlere üzerinden 90 küsür yıl geçmiş bu güzel şehri tanıtmak için farklı kıtalarda ismini duymak için elimizden gelen tüm çabayı burada sarf ediyoruz. Bizim için bu gibi organizasyonlar aslında bir nevi araç Antalya'yı tanıtmak Antalya'nın güzelliklerini tüm dünyaya göstermek için bir araç. Bizde bu doğrultuda elimizden gelen tüm desteği veriyoruz. Sadece bugün maraton için değil, Antalya özel bir kış sezonunda bir çok  organizasyon parçası olmak için gayret sarf ediyoruz. Bugün burada olmaktan dolayı da son derece mutluyuz. Bir çok etkinlikten biraz farklı olarak burada hem profesyonel sporcuları ama bir yerde de halkı bir araya getirip bütünleştirdiğimiz bir organizasyon bu bizim için tabii ki çok daha yeri bambaşka sizleride koşarken görebilmek bizlerle birlikte bizi çok mutlu edecektir'dedi.

Runtalya'da bulunmak ve burada desteğimizi sürdürmek bizim için gurur verici

Anatolia Hospital üyesi Tarkan Demir, 'Sayın Valim , Sayın Başkanım ve değerli basın mensupları en başından beri ana sponsoru olduğumuz ve paydaş olduğumuz Runtalya'da bulunmak ve burada desteğimizi sürdürmek bizim için gurur verici. Antalya'nın en önemli sağlık kurumlarından biri olarak Anatolia Hospital yıllardır sağlık sponsorluğunda Runtalya'nın yapmaktadır. Spor konusundaki en büyük sosyal sorumluluk projesi olan Runtalya 1 Mart tarihine denk gelmek üzere Özgür Bey'in liderliğinde ilerlemektedir. Buna olan desteğimizi sürdürmeyi arzu ediyoruz. Biz bu yıl yine 7 doktorumuz 12 ambulansımız 50'ye yakın sağlık çalışanımız da güvenli şekilde bu yarışın devam etmesini sağlayacağız. 200 personelimiz ve bizler koşacağız. Herkesi bu maratona destek vermeye ve koşmaya davet ediyorum. Antalya markası destekleyecek ve dünyada bir marka haline gelecek bir trend olması için elimizden gelen desteği vermeye devam edeceğiz. Başarılar diliyorum Özgür Bey'e teşekkür ediyorum' diye konuştu.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
2024 Yılında Antalya’dan Büyük Beklentilerimiz Var

2024 Yılında Antalya’dan Büyük Beklentilerimiz Var