Yıllardır çok meraklısı olmasam da mesleğim gereği siyaseti takip eden gazeteciyim. Seçim zamanları aday adayı olanları, partilerinin yetkili organları tarafından adaylığı onaylanmış yüzlerce kişi tanımışımdır.
Bu aday adayı olanların bazılarını inceleyip şaşırdığım gibi, bazılarını da beğenip seçilmelerini istemişimdir. Aradaki fark nedir dersek, gerçekten ideal sahibi liyakatli kişilerin aday adayı olmalarının yanı sıra, adım duyulsun, kamuoyunda prim yapayım, işime ticaretime etkisi olur gibi niyetlerini hissettiğim zatlar da olmuştur. Bazı aday adayları ise bir şekilde siyasette yer almış. Az da olsa itibar kazanmış. Hevesi kursağında kaldığından tekrar bir makam sahibi olmanın yolunu aramaktadır.
Tanınmış birçok siyasetçi için ne diyeceğimi bilemiyorum. Kimisi de birçok örnekte olduğu gibi ancak öbür dünyaya göçünce koltuğu bırakacak galiba. Kimi siyasetçileri ise bıkkınlık gelene kadar her yerde görürüz. Tv lerde, dernek vakıf toplantılarında, düğünlerde ve siyasi partilerdeki özel davetlerde hep varlardır. Hele birde kendilerine hoş geldin diyenlerle selam verenlerin sayısı çok olursa, oturuşları bile değişir. Bu arada yeni siyasete atılmış çiçeği burnunda siyasetçiler, sıra bekleyip önlerinin açılması için sabreder dururlar.  Ve elbette eskilerin itibar kazanma tekniklerini onlar da örnek alır.
Siyasette yer edinmek için, partilerinin sokak turlarında ve kırsal gezilerinde dolaşıp resim çektirenler, parti binasında 1-2 saat görünüp iki üç bilmiş laflar edenler, partiye hizmetleri dokunduğunu ileri sürerek makam mevki beklentisine giriverirler. En azından parti yönetiminde yer almak ister, yönetime alınırsa, divana neden alınmadı diye tavır yaparlar. İstekleri olmaz ise, hasımlık, hasetlik, muhaliflik gibi her çeşit aykırılık başlar.  Bu model siyasilerin nefisleri, bence doktor incelemesine tabi olmalı.
Bizde siyasi itibar kazanmak, üniversitede profesör olmakla olmaz. 500 kişiye yemek vererek ve sabah kahvaltıları tertip ederek de itibar kazanılabilir. Nasılsa ahbap çavuş ilişkisi kurulmuş birkaç gazeteci haber de yapar.  
Bazı aday adaylarının, kaç genci evlendirdiğini, hangi önemli yadım kuruluşlarına bağışta bulunduklarını hep merak etmişimdir. Siyasi partilere başvuru yaparken ödedikleri ücret kadar yardımlarının olduğunu sanmıyorum. Bana Mehmetçik vakfına veya Kızılay’a yaptıkları bağış makbuzunu gösteren aday adayını, sür manşette haber yapacağıma söz veriyorum.
ON PUANLIK SORULAR; Bu seçimde aday adaylarından aday gösterilenlerin kaç tanesi başkan olunca veya meclis üyesi olunca şehrimiz için var gücüyle çalışacak?
Bugüne kadar siyasette kadın aday göstermekte sınıfta kalmış partiler, bu seçimde kadın aday adaylarına yetki verecek mi?
Sütten ağzı yanan vatandaşlarımızın, yaklaşan seçimlerde her aday adayı için, derin bir geçmiş araştırması yapması gerekir diye düşünmekteyim.
Hoşça kalın, seçimlerde sağlam karar alın.