Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Siyaset Yargılanan Mahir Akkoyun beraat etti

Yargılanan Mahir Akkoyun beraat etti

Grafiker Mahir Akkoyun, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin fotoğraflarını içeren ve üzerinde "Bu ürün size pahalı mı geldi? Erdoğan sayesinde" şeklinde yazılı etiketleri tasarlayarak sosyal medya hesaplarından paylaşması nedeniyle Seçim Kanunu'na muhalefet suçlamasıyla yargılandığı davadan beraat etti.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Yargılanan Mahir Akkoyun beraat etti

Nisan ayında gerçekleşen bu olay, 14 Mayıs seçimleri öncesinde işleyen seçim takvimi sürecinde meydana gelmişti ve bu etiketler seçim döneminde yoğun şekilde kullanıldığı için 298 sayılı "Seçimlerin Temel Hükümleri ve Seçmen Kütükleri Hakkında Kanun"un 61 ve 151/2 maddeleri uyarınca yargılanmıştı.

fd4abe39-caa7-4a12-be87-69e16486af5f-w

Akkoyun'un avukatlar, gazeteciler, sanatçılar ve diğer destekçileri sayesinde beraat ettiğini duyurmasının ardından sosyal medya hesabından bir açıklama yaparak, "Beraat kararı çıktı nihayet. Sticker tasarlamak ve 'Pahalı mı geldi, Erdoğan sayesinde' demek suç değilmiş. Berfin Kaya, Baran Selanik, Özkan Yücel başta olmak üzere destek olup yalnız bırakmayan herkese teşekkür ederim" ifadelerini kullandı. Akkoyun, başından beri sürecin anlamsız ve dayanağı olmayan bir süreç olduğunu düşünüyordu ve çıkan bu kararla bu inancı tescillenmiş oldu.

Mahir Akkoyun'un davanın sonucunda beraat etmesi, etiketlerin suç teşkil etmediği yönünde bir karar olarak değerlendirildi ve seçim dönemine özgü bir hukuki süreç olarak kayıtlara geçti.

ANKA

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
AKBELEN GÖNÜLLÜLERİ İMZALI DİLEKÇEYİ TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI'NA TESLİM ETTİ

AKBELEN GÖNÜLLÜLERİ İMZALI DİLEKÇEYİ TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI'NA TESLİM ETTİ