Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Genel BDDK Memur Alımı Duyurdu! BDDK Memur Alımı 2024 Başvuru Şartları

BDDK Memur Alımı Duyurdu! BDDK Memur Alımı 2024 Başvuru Şartları

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu, 2024 yılında kamu hizmetine yeni başlayacak memur , mühendis , grafiker , sekreter , tekniker , teknisyen ve şoför kadrolarına personel alımı yapacak.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
BDDK Memur Alımı Duyurdu! BDDK Memur Alımı 2024 Başvuru Şartları
KAYNAK: Haber Merkezi

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), 2024 yılı için çeşitli kadrolarda görevlendirilmek üzere memur alacağını duyurdu. Yapılan dağıtıma göre memur , mühendis , grafiker , sekreter , tekniker , teknisyen ve şoför kadrolarına yapılacak alımlar için sınav süreci başlatılacak. Özellikle kamu hizmetine ilk kez başlayan adayların büyük bir ilgi gösterdiği bu süreçte, adaylar sözlü ve uygulamalı sınavlara tabi tutulacak.

BDDK Memur Alımı Duyurdu!

Genel başvuru

BDDK, kişisel alım için takviye günlerde bazı genel koşulları arayacak. Bu koşullar arasında ilk sırada Türk vatandaşı olmak geliyor. Ayrıca adayların kamu haklarından yoksun kalmaması gerekiyor. Türk Ceza Kanunu'nun 53'üncü maddesinde belirtilen suçlardan hüküm giymemiş olmak da başvuru için gerekli koşullar arasında yer alıyor. Ayrıca askerlik hizmetini tamamlamış olmak ya da muafiyet belgesine sahip olmak da aranan şartlardan biri.

2024 KPSS sınavına katılmış olmak , giriş sınavına başvuracak adaylar için önemli bir gereklilik. Bununla birlikte, merkezi yerleştirme sonucu B grubuna ait bir kadroya atanmış adayların bu başvuruya katılamayacağı belirtildi. Kurum, ayrıca güvenlik soruşturması ve arşiv araştırma sonuçları kamu hizmetine engel olan bir durum içeren adayların başvurularını kabul edecektir.

BDDK Memur Alımı Duyurdu!

Sınav başvuru süreci nasıl olacak?

Başvurular, 10 Ekim 2024 tarihinde başlayacak ve 20 Ekim 2024 tarihine kadar devam edecek. Adaylar başvurularını, e-Devlet üzerinden Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu - Kariyer Kapısı üzerinden gerçekleştirebilecekler. Başvuru sonrasında yapılacak incelemeler sonucunda, sınava katılmaya hak kazanan adaylar Kurumun resmi internet sitesinde duyurulacak.

Sözlü sınav konuları neler olacak?

Memur , mühendis , grafiker , sekreter , tekniker , teknisyen kadroları için sözlü sınav yapılacak. Sözlü sınavda adayların mesleki bilgi ve yeteneği , bir konunun ana hatları ve ifade etme yeteneği , genel yetenek ve genel kültürleri , davranış ve tepkileri değerlendirmeye alınacak. Adayların başarılı sayılması için en az 70 puan almaları gerekiyor.

Şoför kadrosu için ise adaylar hem sözlü sınava hem de uygulamalı sınava tabi olacak. Uygulamalı sınavda, araç kullanma ve şoförlük mesleğine ilişkin bilgi ve yetenek değerlendirilecek.

Değerlendirme ve sonuçların açıklanması

Sınav sonuçları, en yüksek başarı puanı elde eden adaylardan başlayarak asil aday listesi şeklinde açıklanacak. Başarılı olan adaylar Kurumun resmi internet sitesinde ilan edilecek. Ayrıca gerekli görülen takdirde yedek adaylar da belirlenebilecektir.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Adana Yumurtalık'ta öğrencilere ücretsiz çorba dağıtıldı

Adana Yumurtalık'ta öğrencilere ücretsiz çorba dağıtıldı