Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Siyaset Saadet Partisi v e Gelecek Partisi grubu TBMM'den düştü

Saadet Partisi v e Gelecek Partisi grubu TBMM'den düştü

Saadet Partisi Kocaeli Milletvekili Hasan Bitmez'in vefatı, Meclis'teki Saadet-Gelecek grubunu eksiltti. Meclis'te bir siyasi partinin resmi bir grup oluşturabilmesi için en az 20 milletvekilinin bulunması gerekmektedir.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Saadet Partisi v e Gelecek Partisi grubu TBMM'den düştü
KAYNAK: İHA

Saadet Partisi Kocaeli Milletvekili Hasan Bitmez'in vefatı, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) temsil edilen Saadet-Gelecek grubunu etkiledi.

Meclis iç tüzüğüne göre, resmi bir grup oluşturabilmek için gereken 20 milletvekili kuralını yerine getiremeyen Saadet-Gelecek grubu, bir vekil kaybıyla bu sayıyı sağlayamayarak düşmüş oldu. Hasan Bitmez'in vefatı sonrasında Meclis'te 599 milletvekili kalmıştır.

Meclis grubu oluşturmak için en az 20 milletvekilinin gerektiği bilinen bir kuraldır. Saadet ve Gelecek partileri, 14 Mayıs'ta gerçekleşen genel seçimlerde CHP listelerinden 10'ar milletvekili çıkararak Temmuz ayında ortak bir grup kurmuştu. Bu iki parti arasında imzalanan "grup protokolü" 6 Temmuz'da gerçekleşmişti. DEVA Partisi ise genel seçim sonrasında grup kurma görüşmelerinden çekilmiş, bu gelişme üzerine 10 Gelecek Partili milletvekili, Saadet Partisi'ne katılmıştı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Antalya Gazeteciler Cemiyeti'nden 2022 Basın Ödülleri Sahiplerini Ağırladı

Antalya Gazeteciler Cemiyeti'nden 2022 Basın Ödülleri Sahiplerini Ağırladı