Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Antalya Antalya'da Saadet Partisi'nden 'İdam Yasallaştırılsın' Çıkışı

Antalya'da Saadet Partisi'nden 'İdam Yasallaştırılsın' Çıkışı

Türkiye gündeminde uzun süredir konuşulan ve cinayetin perde arkası henüz netleştirilemeyen Narin Güran’ın ardından mevcut ceza kanunu ve infaz yasasının caydırıcı olmadığı şeklinde tartışmalar sürerken, Saadet Partisi Antalya Milletvekili Şerafettin Kılıç, “İdam cezası tekrar yasallaştırılsın” diyerek idam tartışmalarını harladı.

4 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Haberleri
Antalya'da Saadet Partisi'nden 'İdam Yasallaştırılsın' Çıkışı
KAYNAK: Dilan Andıç

Antalya basınıyla tanışmak ve Antalya yerelinde süregelen sorunlara çözüm üretmek için bugün Saadet Partisi (SP) Antalya İl Başkanı Mehmet Fatih Tekin, SP Antalya Milletvekili Şerafettin Kılıç, SP Konyaaltı İlçe Başkanı Ali Soysal, SP Muratpaşa İlçe Başkanı Mehmet Özem, SP Kepez İlçe Başkanı Mehmet Akburak, SP İl Başkan Yardımcıları Ömer Coşkun ve Ahmet Durak ve SP Antalya Kadın Kolları Başkanı Zübeyde Güler ve üyeleri bir araya geldi. Toplantının açılış konuşmasını yapan Başkan Mehmet Fatih Tekin, Antalya’nın çevre ve ekonomik sorunlarına değinirken, Milletvekili Şerafettin Kılıç, Diyarbakır’ın Bağlar ilçesinde Kuran kursundan çıktıktan sonra kayıplara karışan ve arama çalışmalarının 19’uncu gününde cansız bedeni dere kenarında bulunan 8 yaşındaki Narin Güran’ın ölümünün ardından mevcut ceza kanunu ve infaz yasasının caydırıcı olmadığını belirterek idam cezasının tekrardan yasallaştırılması gerektiğini savundu.


ANTALYA İÇİN MASTER PLANI ŞART


Yıldan yıla nüfusunda artış gösteren ve milyonlarca turistin tatil rotaları arasında gösterilen Antalya’da hem yayalar hem de sürücüler için problem olan trafik sorunu, Başkan Mehmet Fatih Tekin’in gündeminde yer aldı. Antalya’nın trafik çilesine yönelik ilgili meslek odaları, üniversite ve ilgili bileşenlerin katılımıyla trafik master planı hazırlanması gerektiğini söyleyen Başkan Tekin, “Hâli hazırda Karayolları Genel Müdürlüğü sorumluluk alanında bulunan bölge/kavşaklarda alt-üst geçit projeleri olduğunu biliyoruz. Tabi burada merkezî hükümetin, muhalif partiler tarafından yönetilen belediyelerde bu tarz projeleri geciktirdiğini biliyoruz. Ancak yine de belediyelerin kendi sorumluluk alanlarında kendi bütçeleri ile yapabilecek işleri olduğunu da biliyoruz” dedi.

YÜZDE 446 ZAMMI UNUTMADI

Antalya Büyükşehir Belediyesi Temmuz Ayı Meclisi ASAT Genel Kurulu’nda suya yüzde 446 oranındaki zammın faturalara kabarık şekilde yansımasına yönelik konuşan Başkan Tekin, “ASAT tarafından yapılan son zam ile gelen su faturaları önceki faturaların iki-üç katı mesabesine ulaşmış durumda. Hatta bazı hemşehrilerimiz tarafından ulaştırılan faturalarda daha da yüksek oranda faturalar görebiliyoruz. Burada; belediyelerin, su gibi en temel insanî ihtiyaçların başında gelen bir olgu için belediyelerin kâr arayışı içinde olmaması gerektiğini düşünüyoruz” ifadelerini kullandı.

FALEZLER SORUNU TRAJİK BİR HAL ALDI

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Muratpaşa-Konyaaltı ilçelerinde yer alan falezlerin korunacak alan çizgisinin daralttırılması üzerine konuşan Başkan Tekin, “2014 yılında Jeofizik Mühendisleri Odası Antalya’daki falezlerin üstüne konut yapmanın çok büyük risk olduğunu söylemişti. Çünkü Antalya da deprem bölgesinde. Daha önce de bunu belirttik. Falezlerde bir emniyet şeridinin oluşturulması lazım. Kesinlikle faleze yakın noktada inşaat yapılmamalı derken 7 Eylül 2024 Resmi Gazete’de çıkan Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle korunması gereken hassas bir bölgenin koruması kaldırıldı. Trajik bir durum” şeklinde değerlendirme yaptı. 
 

SAADET PARTİSİ’NDEN İDAM ÖNERİSİ


 

Saadet Partisi Genel Başkan Vekili Milletvekili Mahmut Arıkan’ın Ankara’da yaptığı konuşmasında, mevcut ceza kanunu ve infaz yasasının caydırıcı olmadığını savunarak, "Cinayet ve özellikle çocuk cinayetleri için çerçevesi çok net şekilde belirlenmiş bir kapsamda idam cezasını yasalaştıralım" demesinin ardından aynı öneriyle Antalya basının karşısına geçen SP Antalya Milletvekili Şerafettin Kılıç, “Aile birliği her geçen gün dağılmakta, kadına yönelik şiddet, çocuklara yönelik şiddet ve cinayetler artarak devam etmektedir. Bunlardan biriside son günlerde yaşadığımız masum yavrumuz Narin hadisesidir. Yüreğimiz yanıyor. Hiçbir gerekçe masum bir çocuğun katledilmesini haklı kılamaz. Narin evladımızın katledildiği bu acı olay bir ibret vesikası olmalı ve gerekli caydırıcı önlemler alınmalıdır. Bu önlemlerden biriside çerçevesi net bir şekilde belirlenmiş idam cezasının tekrar yasalaştırılmasıdır. Bununla birlikte toplumu bilinçlendirecek suçu doğuran sosyolojik temelleri ortadan kaldıracak kapsamlı politikalarında hayata geçirilmesi zorunludur” dedi.
 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Özel'den Bilal Erdoğan'a yanıt: İktidarı ve Suriyelileri yollayacağız

Özel'den Bilal Erdoğan'a yanıt: İktidarı ve Suriyelileri yollayacağız