Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Siyaset Meclis’te ‘rüşvet’ tartışması

Meclis’te ‘rüşvet’ tartışması

Meclis’te Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nın bütçe görüşmeleri sırasında yaşanan tartışma gündeme bomba gibi düştü.  AKP Erzincan Milletvekili ve TCDD eski Genel Müdürü Süleyman Karaman hakkındaki "5 milyon dolar rüşvet" iddiası CHP’li ve AKP’li vekiller arasında tartışmaya neden oldu.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Meclis’te ‘rüşvet’ tartışması

CHP Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz'ın daha önce tartışmaya açtığı bu iddiayı bu sefer CHP Sivas Milletvekili Ulaş Karasu gündeme getirdi. CHP’li Karasu Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’ndaki yolsuzluk iddialarını sıralayarak “Demiryollarında sınavla atanması gereken şube müdürlüklerine 52 kişinin sınavsız ve usulsüz atandı. Bakanın sesi çıkmadı. TCDD’de son 10 yılda 24 milyar zarar ettiği ortaya çıktı. Bakanın sesi çıkmadı.

Eski TÜRGEV Başkanı Ahmet Ergün’ün, İstanbul-Ankara Yüksek Hızlı Tren Hattı ihalesinde eski TCDD Genel Müdürü, bugünün AKP Erzincan Milletvekili Süleyman Karaman’a verdiği 5 milyon dolarlık rüşvetin belgesi çıktı. Ama bakanın yine sesi çıkmadı.

TCDD, Siemens, Kolin üçlüsünün 12 tren seti için toplam 60 milyon dolarlık ihalede rüşvet ağı ortaya çıktı. Bakan’ın sesi çıkmadı. Ankara-İzmir tren hattı 4.3 milyardan 47 milyara çıktı. Bakan’ın sesi çıkmadı. Aynı hatta, 2 milyar 200 milyon avroluk dış kredi üzerine, ERG inşaatın bakanlıktan 1.5 milyar avro fiyat farkı istediği ortaya çıktı. Bakan’ın sesi çıkmadı. Sayın Bakan, ya sesiniz kısık, ya konuşursam yanarım diyorsunuz, ya da bu işlerin hepsiyle ilginiz ve bilginiz var. Hangisi sayın bakan? Bari onu söyleyin”dedi.

 YALAN VE İFTİRA

Süleyman Karaman ise “Bu bir iftiradır. Bir davada sunulduğu iddia edilen bir sahte beyana dayanarak şahsıma iftira atılmaktadır. Tümüyle yalan ve iftiradır. Bu iftirayı atanlar iftiracıdır, müfteridir, alçaktır ne yeryüzünde ne gökyüzünde böyle bir iftira görülmemiştir. Suç duyurusunda bulundum, hukuk önünde herkesle hesaplaşacağım” diyerek kendisini savundu.

HABER MERKEZİ

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Türkiye’nin yüreğini yakan istismar olayında yeni gelişme

Türkiye’nin yüreğini yakan istismar olayında yeni gelişme