Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Siyaset "Kandil'deki ter*r baronlarının sesleri kesilmeli"

"Kandil'deki ter*r baronlarının sesleri kesilmeli"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Gölbaşı’nda bulunan Polis Akademisi’nde Polis Meslek Yüksekokulları Mezuniyet Törenine katıldı.

4 Dakika
OKUNMA SÜRESİ


Türkiye’ye uzanan kirli elleri nerede olursa olsun kırmakta kararlı olduklarının altını çizen Erdoğan, "Ter*r örgütlerini ülkemize yönelik bir tehdit unsuru olmaktan tamamen çıkarmaktır. Türkiye’nin emperyalist güçler tarafından başına salınan ter*r belasından kurtulması hayati derece önemlidir. Sadece güvenliğimize değil ekonomiden demokrasiye, dış politikadan milli birlik ve bütünlüğümüze yönelik girişimleri akamete uğratmamız, ter*r belasını tamamen defetmemize bağlıdır. Ter*r örgütleri varlığını sürdürdükçe kendimizi emniyette hissedemeyiz. 
İçeride ve ya sınırlarımızın ötesinde ter*r unsurları oldukça Türkiye Yüzyılı vizyonumuzu arzu ettiğimiz hızda hayata geçiremeyiz. Kandil’deki ter*r baronlarının sesleri kesilmedikçe iç siyasetimizi dizayn etme çabalarının önünü alamayız. 14 yaşında, 15-16 yaşında kızları annelerinden, babalarından kaçırarak Kandil’e getiriyor ve ter*r baronları bunları taciz ediyorlar. Dünyanın en büyük 10 ekonomisinden bir olacaksak, turizmde yıllık 100 milyar dolar hedefliyorsak, küresel sistemde söz sahibi bir ülke olmak istiyorsak ter*r sorununu çözmemiz şarttır. Aynı şekilde belli çevrelerin özellikle seçim döneminde istismar ettiği göçmen meselesinin çözüme kavuşturulmasının yolu da ter*r örgütleriyle başarılı mücadeleden geçmektedir. Suriye’de ölümden kaçarak bizlere sığınan, bizi ensar olarak gören, bu kardeşlerimize ne yazık ki ülkemizde ana muhalefetin yaklaşımı insani bir yaklaşım değildir, İslam’i bir yaklaşım hiç değildir. Suriye ve Irak’ta ter*r saldırıları devam ettikçe sığınmacıların kendi topraklarına dönmesi beklenenden daha fazla vakit alacaktır. Şu anda 500 bine yakın konutu oralarda inşa ediyoruz. Güvenlik ve istikrar sağlandıkça gönüllü ve onurlu geri dönüşler artacaktır. Suriye'nin kuzeyinde ter*rden arındırıp güvenli hale getirdiğimiz yerlere şimdiye kadar 600 bine yakın sığınmacı döndü. İki ay önce temelini attığımız konut projesi kapsamında ise 240 bin ailenin, yani 1 milyon sığınmacının dönüşünü hedefliyoruz. Sivil Toplum Kuruluşları öncülüğünde yürütülen briket evler projesiyle 90 bine yakın aileye barınma imkanı sağlandı” dedi. 

“KATAR DESTEKLİ PROJE DEVAM EDİYOR" 


2 ay önce temelini atılan konut projesi kapsamında 240 bin ailenin yani 1 milyon sığınmacının geri dönüşünü hedeflediklerini aktaran Erdoğan, "Katar’ın finansman desteği ile hayata geçirdiğimiz kalıcı konut projelerinde inşa çalışmaları devam ediyor. Bir taraftan bu adımları kararlıkla atarken diğer taraftan düzensiz göçün engellenmesine yönelik çalışmalarımızı yoğunlaştırdık. Başta İstanbul olmak üzere büyükşehirlerimizde denetimler sıkıntı şekilde yapılıyor. Turizm , eğitim, yatırım, sağlık amacıyla ülkemize gelenlere ve ya geçici koruma altında olanlara yönelik menfi yaklaşımımız söz konusu değildir. Türkiye ve Türk ekonomisine katkı sağlayan herkese kapımız açıktır. Suça karışanlar toplumun huzurunu bozanlar ile illegal olarak ülkemizde bulunanlar ise sınır dışı ediliyor. Son iki ayda 36 bin düzensiz göçmen yakalandı. Bunların 16 bini sınır dışı edildi; kalanların işlemleri devam ediyor. İnşallah bu meseleyi; kültürümüze, inancımıza, hukuka ve hakkaniyete uygun bir şekilde hal yoluna koyacağız” açıklamasını yaptı. 

"NEFRET SÖYLEMİ BİZE YAKIŞMAZ" 
Türkiye’nin mazlumlara her zaman desteğinin olduğunu söyleyen Erdoğan, "Biz, tarih boyunca dara düşene, başı sıkışana zulme uğrayana kucak açmış ali cenap bir milletiz. Irak’taki kardeşlerimiz 1990’larda zulme uğrayınca bunu yaptık. Suriyeli komşularımız canlarını kurtarmak için bize sığındığında bunu yaptık. Atalarımızdan miras aldığımız vicdani duruşu hiçbir fitne düşmanı değiştiremez, değiştiremeyecektir. Sığınmacılara yönelik nefret söylemlerine prim vermek bir Müslüman Türk’e yakışmaz. Mazlumları rengine, kökenine, dinine göre yargılamak bize yakışmaz. Batı’da kendi insanımızı tehdit eden yabancı düşmanı fikirlere meyil etmek bize yakışmaz. Burada çizgimiz son derece nettir ne güvenliğimizden taviz vereceğiz ne vatandaşımızı sıkıntıya sokacağız, ne de milletimize Boraltan Köprüsü Faciası gibi utançlar yaşatacağız. Mazlum ve mağdura kucak açarken gerçekçi politikalarla yasa dışı göç sorununa kalıcı çözümler üretmeyi sürdüreceğiz” dedi. 

İHA

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
İlk yarı Fenerbahçe'nin üstünlüğü ile sona erdi

İlk yarı Fenerbahçe'nin üstünlüğü ile sona erdi