Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Siyaset “Jeopolitik konumun önemini görüyoruz”

“Jeopolitik konumun önemini görüyoruz”

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Antalya Milletvekili Abdurrahman Başkan, Türkiye'nin dünyanın önde gelen enerji üslerinden biri olmasının önümüzdeki yüzyılın Türk asrı olacağına inananlar için sevindirici, Türk devletinin sendelemesini bekleyenler için ise hayal kırıklığı olacağını bildirdi.

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
“Jeopolitik konumun önemini görüyoruz”

MHP Antalya Milletvekili Abdurrahman Başkan, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığının 2023 yılı bütçe görüşmelerinde yaptığı konuşmada, güvenlik sorunu nedeniyle Avrupa ülkeleri büyük bir panik yaşarken Rusya'nın Türkiye'de bir gaz dağıtım merkezi oluşturma teklifinin, ülkemizin jeopolitik ve jeostratejik konumunun ne kadar önemli olduğunu tüm dünyaya bir kez daha gösterdiğini bildirdi.

“HERKESİ SAĞDUYUYA DAVET EDİYORUM”

Konuşmasının başında muhalefetin tutumuna dikkat çeken MHP’li Abdurrahman Başkan, “Biz burada Türk milletini temsil ediyoruz.  Muhalefet de eleştirisini, daha çok basından değil de Türk milletine doğru bilgiler vermek adına yaptığı takdirde doğru bir şeyler yaparız. Biz Türk milletinin gelecek nesillerine hizmet etmek için buradayız. O yüzden herkesi konuşmalarında, eleştirilerinde de sağduyuya davet etmek istiyorum” diye konuştu.

 “BÖLGENİN PARLAYAN YILDIZI TÜRKİYE”

Milletvekili Başkan, “Türkiye Cumhuriyeti devletimizin Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde ve Kuzey Afrika'da görmezden gelinen hak sahibi devletlerin hakkını gözeten, uluslararası hukuku hiçe sayanlara hukuku hatırlatan, kendi bölgesinin parlayan yıldızı olduğunu kabul ettiren bu duruşunun meyvelerini elbette çok yakın zamanda milletçe toplayacağımız da muhakkaktır. Yaşanan bu gelişmeler neticesinde, Türkiye'nin dünyanın önde gelen enerji üslerinden biri olması da gündeme gelmiştir. İnanıyorum ki Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığımız ile paydaşlarınızın önümüzdeki süreçte atacağı adımlarla bu hedefe de kararlı bir şekilde yürünecek ve ulaşılacaktır.  Elbette bu durum önümüzdeki yüzyılın Türk asrı olacağına inananlar için sevindirici, Türk devletinin sendelemesini bekleyenler için ise hayal kırıklığı olacaktır. Karadeniz'de doğal gaz keşfi yapıldığının ilk açıklandığı günlerde ülkemizin geleceği adına sevinmek yerine, buradan olumsuz bir siyaset devşirenler, her zaman olduğu gibi yine hüsrana uğrayacaklardır” ifadelerini kullandı.

“PERSONELLERE GAYRETLERİNDEN DOLAYI TEŞEKKÜR EDERİM”

Milletvekili Başkan, “Bugün, gelinen noktada 540 milyar metreküplük doğal gazı karaya taşıyacak olan 170 kilometre uzunluğundaki sığ denizden derine uzanacak şekilde serilen doğal gaz boru hatlarının ve Karadeniz gazının işleneceği 3.500 dönümlük alan üzerine kurulan Filyos Limanı sahası doğal gaz işletme tesislerinin çalışmalarının devam etmesi, ülkemizin enerjide dışa bağımlılığını en aza indirecek olması da büyük önem arz etmektedir. Bakanlığınıza bağlı kurum ve kuruluşlarınıza, tüm personellerinize millî enerji politikasını başarıya ulaştırmak için gösterdiği gayretlerden dolayı teşekkür etmek istiyorum. Bütçemizin hayırlara vesile olmasını diliyor, hepinizi sevgi ve saygıyla selamlıyorum” diye konuştu.

Haber Merkezi

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Çocuklar tatilin tadını çıkarıyor

Çocuklar tatilin tadını çıkarıyor