Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Siyaset Gülüstan Kılıç Koçyiğit: Meclis Sorumluluk Almalı Ölümler Dursun

Gülüstan Kılıç Koçyiğit: Meclis Sorumluluk Almalı Ölümler Dursun

DEM Parti Grup Başkanvekili Koçyiğit: 'Meclis, Sorumluluk Almalı, Ölümler Durmalı'

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Gülüstan Kılıç Koçyiğit: Meclis Sorumluluk Almalı Ölümler Dursun
KAYNAK: ANKA

TBMM Genel Kurulu'nda konuşan DEM Parti Grup Başkanvekili Gülüstan Kılıç Koçyiğit, Türkiye'deki son terör saldırıları ve Kürt sorunuyla ilgili olarak çarpıcı açıklamalarda bulundu. Koçyiğit, "Bu ölümlerden hepimiz sorumluyuz. Şayet biz Meclis olarak görevimizi yerine getirebilseydik bu ölümler yaşanmazdı. Meclis bu kayıplardan sonra derhal sorumluluk almalıdır. Daha ne bekleniyor?" dedi.

Koçyiğit, Meclis'in Kürt sorununu demokratik çözümle ele alması gerektiğini vurgulayarak, "Gelin Meclisimiz bir kez olsun bütün bu ezberleri bozsun. Çatışmasızlığı esas alan, şiddeti devre dışı bırakan rasyonel akla ve politikalara dayanan bir süreç için parlamento rol üstlensin. Parlamento, insanları yaşatmak için söz kurma, elini taşın altına koyma ve eyleme yeridir" şeklinde konuştu.

DEM Parti Grup Başkanvekili, Türkiye'nin barış deneyimine vurgu yaparak, "Meclis'in barış iradesine güç verelim. Daha önce yaptı bunu bu Meclis. Yeniden yapacağını biliyoruz, buna imkan tanıyalım" ifadelerini kullandı. Koçyiğit ayrıca, yeni bir anayasa çağrısında bulunarak, "Çözüm sürecinin ilerlemesini engelleyen nedenler nelerdi? Meclis'te bir araştırma komisyonu kuralım, hemen çalışmalarına başlasın" diye ekledi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Şok Olay! Polis Aracı Kaza Yaptı

Şok Olay! Polis Aracı Kaza Yaptı