Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Siyaset CHP Milletvekili Asu Kaya'dan açık çağrı: Hatay'daki barınma krizini çözün

CHP Milletvekili Asu Kaya'dan açık çağrı: Hatay'daki barınma krizini çözün

CHP Milletvekili Asu Kaya, Osmaniye'de depremin ardından depremden bu yana yaşamlarını çadırda devam ettiren köylüleri ziyaret edip sorunlarını dinledi. CHP’li Asu Kaya, "Canları tehlikede, rüzgârların sert esmesiyle kömür sobası daha da büyük tehdit oluşturacak” diyerek barınma krizinin çözülmesi çağrısında bulundu. metni haber formatında özgün yazar mısın

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
CHP Milletvekili Asu Kaya'dan açık çağrı: Hatay'daki barınma krizini çözün
KAYNAK: Haber Merkezi

Osmaniye'de meydana gelen depremlerin ardından çadırlarda yaşam mücadelesi veren depremzedelerin zorlu koşulları CHP Osmaniye Milletvekili Asu Kaya tarafından ziyaret edildi. Kaya, depremden etkilenen köylülerle gerçekleştirdiği görüşmede, çadırlarda yaşayan ailelerin kış aylarında maruz kaldıkları zorluklara dikkat çekti.

Halkın hala çadırda yaşadığını belirten Kaya, özellikle altı kişilik ailelerin kışın gelmesiyle birlikte ciddi şekilde üşümeye başladıklarını ifade etti. Bir çocuklu ailelerin dahi çadırlarda kömür yakarak ısınmaya çalıştıklarını dile getiren Kaya, bu durumun can güvenliği için ciddi bir tehdit oluşturduğunu vurguladı. Depremzedelerin yaşadığı zorlu koşulları duyurmak amacıyla ziyaretler gerçekleştiren Kaya, köylülerden gelen şikayetleri kamuoyuyla paylaştı. Depremzedelerin kendilerine ulaşan yardımların yetersiz olduğunu ve köylere yeterli düzeyde yardımın ulaşmadığını ifade ettiklerini söyledi.

Depremden sonra hafif hasarlı binalara verilen 10 bin TL dışında depremzedelere herhangi bir yardım yapılmadığını belirten Kaya, yaşanan bu sahipsizlik durumunu eleştirdi. Halkın, depremzedelerin sorunlarına çözüm olacak şekilde desteklenmeye ihtiyaç duyduğunu dile getirdi.

cansu kaya

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
MHK bazı hakemleri dinlendirdi

MHK bazı hakemleri dinlendirdi