Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Siyaset CHP Kurultayı öncesi Kılıçdaroğlu'nun isteği ne?

CHP Kurultayı öncesi Kılıçdaroğlu'nun isteği ne?

CHP kurultayı öncesinde, seçim sonuçlarının belirsizlik taşıdığı bir atmosfer oluştu. Özellikle boş oy verilmesi durumunda genel başkan seçimi, üçüncü tura sarkabileceği ihtimali üzerinde duruluyor.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
CHP Kurultayı öncesi Kılıçdaroğlu'nun isteği ne?
MUHABİR: NİHAT SARAÇ

Yaklaşan yerel seçimlere kısa bir süre kala, CHP Kasım ayında büyük bir kurultaya hazırlanıyor. CHP yönetimi, kurultaya tam katılım olması durumunda 1198 seçilmiş delegenin yanı sıra 169 Genel Başkan, Parti Meclisi (PM) ve Yüksek Disiplin Kurulu üyesi ile milletvekillerinden oluşan doğal delegelerin toplam 1367 delegenin oy kullanacağını hesaplıyor.

Şu ana kadar 81 ilde gerçekleştirilen kurultaylar sonucunda CHP içinde delege hesaplamaları hız kazanmış durumda. Her iki taraf da kendilerinin önde olduğunu iddia ederken, tarafsız gözlemcilere göre İstanbul kurultayı sonucu, hesapları karmaşıklaştırdı. Seçilmiş delegelerde genel merkez ağırlıkta, doğal delegeler ise değişimcilerin çoğunlukta olduğunu savunuyor. Ancak her iki taraf için de belirgin bir üstünlük olduğunu söylemek zor, bu nedenle kurultayın kesin bir sonuca varabilmesi için son derece rekabetçi bir yarışa sahne olacağı düşünülüyor.

Seçimlerin kazanılması zor olabilir

Ayrıca, kurultayın sonuçlarının birden fazla tura yayılma ihtimali olduğu konuşuluyor. Seçimlerin, 150-200 boş oy kullanılması durumunda, tarafların salt çoğunluğu ilk iki turda kazanabilmesinin zor olduğu göz önünde bulunduruluyor. Bu nedenle boş oy riski önemseniyor. Kulislerde, bu ihtimal gerçekleşirse, Kılıçdaroğlu'nun son kongresi olarak değerlendirildiği ve seçimlerin ardından partiyi 2024 Mayıs'ında yeniden kurultaya götürme ve yönetimi yeni kadrolara bırakma niyeti olduğu konuşuluyor. Genel merkez çevresinin Kılıçdaroğlu'na bu yönde bir öneri sunabileceği ifade ediliyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Rusya'dan Türkiye açıklaması

Rusya'dan Türkiye açıklaması