Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Siyaset Büyükşehir’de jet meclis

Büyükşehir’de jet meclis

Antalya Büyükşehir Belediyesi Mart Ayı Devam Meclisi Muhittin Böcek başkanlığında gerçekleşti. 44 gündem maddesi bulunan meclise komisyonlara gönderilmek üzere 2 madde daha eklendi. 46 gündem maddesi oy birliği ile kabul edilirken 12’nci maddede Alanya Belediyesi’ne 1 milyar 250 milyon TL ek bütçe verilmesi dikkat çekti. Meclis gündemi 10 dakikada tamamlandı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Büyükşehir’de jet meclis

Alanya Belediyesi’nin 07.03.2023 tarih 127 numaralı meclis kararı ile 2023 mali yılı bütçesinde, 1 milyar 250 milyon TL ek bütçe talebi Mahalli İdareler Bütçe ve Muhasebe Yönetmeliğinin 37. maddesi ile 2023 yılı Alanya Belediyesi 1 milyar 250 milyon TL ek bütçenin ekli listesinde yer alan gider kalemlerine ek ödeneğin ilavesine karşılık olarak gelir bütçesinin 1 milyar TL ekli gelir tablosunda kalemler ile Finansmanın Ekonomik Sınıflandırılması ve İç Borçlanma bütçesi ile 250 milyon TL'nin karşılık gösterilerek 1 milyar 250 milyon TL ile denklik sağlanmış olduğu bildirildi. Alanya Belediyesi’nden Antalya Büyükşehir Belediye Meclisi’ne gelen madde toplu oylamada meclisten geçti.

Muratpaşa Belediye Meclisi'nden geçen Tarım Mahallesinde ticaret alanı planlı 28421 ada 2 ve 28422 ada 1 parsellerde 0,80 olan emsal değeri değiştirilmeden yüksekliğin 14,5 metreye ve 4 kata çıkarılması maddesi Antalya Büyükşehir Meclisi’nden de geçti. Zemin katlarda 4.50 metre, asma katlı zemin katlarda 5.50 metre değeri olan mevzuatta, alanın büyük ölçekli ticari işletmelerin yer almasından dolayı bölgede oluşan ticari faaliyetler için yeni yapılacak olan yapılarda güncel mevzuat hükümlerinde de açıkça ticari alanların kat yükseklikleri diğer kullanımlardan daha farklı kullanılabilmekte olduğu bildirildi. ‘Mevcut planlarda metre cinsinden yazılan yükseklikler bu durumda nitelikli ve güncel mevzuata uygun yapıların tasarlanması güçleşmektedir’ ibaresi kullanılan raporda alanlar imar yönetmeliğindeki tanım ve tariflere uygun yapıların inşa edilebilmesi amacıyla kat yüksekliklerini konu alan 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği yapılması gereği olduğu aktarıldı.

Arda KIR

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Yaşam merkezi sakinlerinden resim sergisi

Yaşam merkezi sakinlerinden resim sergisi