Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Sağlık Yılbaşı gecesi ve 1 Ocak için beslenme önerileri! 1 Ocak'ta ne yenmeli?

Yılbaşı gecesi ve 1 Ocak için beslenme önerileri! 1 Ocak'ta ne yenmeli?

Yılbaşı gecesi ve 1 Ocak için beslenme önerilerine dikkat ederek 2024'e sağlıklı bir başlangıç yapabilirsiniz. Yeni yıla rahat bir mideyle girin.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Yılbaşı gecesi ve 1 Ocak için beslenme önerileri! 1 Ocak'ta ne yenmeli?
KAYNAK: İHA

Yeni yılın yaklaştığı şu günlerde, Medline Adana Hastanesi Klinik Diyetisyeni Duygu Özbay, yılbaşı gecesi sofralarındaki aşırı tüketimlerin özellikle kronik hastalıkları olanlar için risk taşıdığı konusunda uyarılarda bulundu. Sağlıklı bir beslenme için önerilerde bulunan Özbay, hem yılbaşı gecesi hem de 1 Ocak günü için dikkat edilmesi gerekenleri sıraladı.

Yılbaşı gecesi beslenme önerileri

Güne Kahvaltı İle Başlayın: Gece fazla yemek yenileceği düşüncesiyle kahvaltıyı atlamayın. Yumurta, domates, peynir ve süt içeren bir kahvaltı enerjinizi korumanıza yardımcı olacaktır.

Sofraya Göz Gezdirin: Kontrollü olmanın ilk adımı küçük bir tabak seçmekle başlar. Sofraya oturmadan önce tüm yiyecekleri gözden geçirin ve seçimlerinizi belirleyin.

Çorbayla Başlayın: Yılbaşı yemeğine kremasız çorba ile başlamak doğru bir seçenektir. Yüksek posa içeriği sayesinde tokluk hissi sağlar.

Ana Yemekte Dengeli Olun: Çok yağlı ve soslu yiyeceklerden kaçının. Zeytinyağlı yiyecekler, sebzeler ve haşlanmış veya fırınlanmış etler tercih edilebilir.

Sütlü Tatlıları Tercih Edin: Tatlı tercihinizi şerbetli tatlılardan ziyade meyveli ve sütlü tatlılardan yana kullanın. Porsiyon kontrolü yaparak meyve veya çikolata soslu dondurma tercih edebilirsiniz.

Kafein Tüketimini Sınırlayın: Çay ve kahve gibi içeceklerde bulunan kafeini sınırlayın. Uzun gecelerin vazgeçilmezi bu içeceklerin aşırı tüketimi çeşitli sağlık sorunlarına yol açabilir.

Kronik Hastalığı Olanlar Risk Almasın: Kronik hastalığı olanlar, yılbaşı gecesi aşırı tüketilen yiyeceklerin tehlikeli olabileceğini unutmamalıdır. Yüksek tuz içeren yiyeceklerin kan basıncını artırabileceği ve sağlık sorunlarına neden olabileceği unutulmamalıdır.

Yılbaşı Gecesi Ve 1 Ocak Için Beslenme Önerileri! 1 Ocak'ta Ne Yenmeli

1 Ocak'ta ne yenmeli?

Bol Su İçin, Öğün Atlamayın: Yılın ilk gününde bol su içmeye özen gösterin ve öğün atlamamaya dikkat edin.

Hafif Kahvaltı Tercihi: Yulaf ve süt içeren hafif bir kahvaltı tercih edin.

Öğlen Dengeli Beslenme: Zeytinyağlı sebze yemeği, salata ve ayran gibi hafif ve dengeli bir öğün tercih edin.

Ara Öğünleri Atlamayın: Ara öğünlerde taze meyve tüketmeye özen gösterin.

Akşam Yemeği: Akşam yemeğinde çorba ve tam buğday ekmeği ile yapılan bir dilim ile hafif bir öğün tercih edin.

Bitki Çayları Tercih Edin: Gün içinde papatya, rezene veya yeşil çay gibi bitki çaylarını tercih ederek yorgunluğunuzu atabilirsiniz.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Filistin: 'İsrail öldürdüğü 80 Filistinlinin cansız bedeninden organlarını çaldı'

Filistin: 'İsrail öldürdüğü 80 Filistinlinin cansız bedeninden organlarını çaldı'