Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Sağlık Bol vitaminli bu besinleri yiyenler doktor yüzü görmüyor

Bol vitaminli bu besinleri yiyenler doktor yüzü görmüyor

Doğadan alabileceğiniz doğal “multivitaminler” vücudunuzun ihtiyacı olan tüm desteği sunabilir. İşte tüm vücudunuzu yenileyecek o vitamin deposu besinler...

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Bol vitaminli bu besinleri yiyenler doktor yüzü görmüyor

Sağlıklı bir yaşam tarzının en iyi temeli sağlıklı beslenmekten geçer. Ayrıca tüm besin maddelerini almanızı sağlayan bu besinler; oldukça etkili sonuçlar doğurabilir. Bazı insanlar multivitamin açısından zengin yiyeceklerin kötü beslenme alışkanlıklarını telafi edebileceğine ve hatta kronik hastalıklara yakalanma riskinizi azaltabilir.

YEŞİL YAPRAKLI SEBZELER

Yeşil yapraklı sebzeler, vitamin bakımından oldukça zengin. Kale, ıspanak, pazı ve lahana gibi yüksek vitamin içeriğiyle dikkat çekiyor. Bu sebzeler A, K, E ve C vitamininin yanı sıra; folat ve beta-karoten içeriyor. Bu sayede vücutta ihtiyaç duyulan birçok vitamine aynı anda ulaşılabiliyor.

BAKLAGİLLER

Fasulye, nohut gibi birçok baklagil, çinko, potasyum, demir ve magnezyum bakımından zengin. Bu sayede beslenmenizde ihtiyaç duyduğunuz birçok vitamin ve minerali bir arada alabilirsiniz. B12 ile E vitamini ise; hastalıklara karşı kendinizi korumanızı sağlar.

BALIK

Balık, sağlık açısından önemli faydaları olduğu kanıtlanmış vitaminler, mineraller ve yağ asitleri içerir. Sağlıklı kırmızı kan hücrelerinin büyümesi, DNA çoğalması ve nörolojik fonksiyon için gerekli olan B12 vitamini içerir. B12 vitamini açısından yüksek bir beslenme sistemi, daha düşük demans ve kalp hastalığı oranı ile ilişkilidir. B12 vitamini eksikliği aynı zamanda kronik yorgunluk ve anemi gibi sorunlarla da ilişkilendirilmiştir.

TURPGİLLER

Lahana, brokoli ve Brüksel lahanası gibi turpgillerden oluşan sebzeler lif açısından zengindir ve C, E, K vitaminleri ve folat bakımından yüksektir. Turpgillerden sebzeler folat, C, E ve K vitaminleri ve lif bakımından zengindir. Lif, kilo vermek istiyorsanız sahip olmanız gereken çok önemli bir bileşendir çünkü sizi daha uzun süre tok tutar.

YUMURTA

Yumurta vücudun enerji üretmek için ihtiyaç duyduğu tüm besinleri içerir. Yumurtalar, hepsi sağlıklı bir bağışıklık sistemi için gerekli olan A vitamini, B-12 ve selenyum açısından zengindir.

NARENCİYE

Portakal, limon gibi turunçgiller C vitamininin yanı sıra A vitamini, B6 vitamini, folat ve potasyum, magnezyum, bakır, fosfor ve manganez gibi mineraller açısından da zengindir.

CİĞER

Karaciğer, önemli miktarda demir, riboflavin, B12 vitamini, A vitamini ve bakır ile gezegendeki besin açısından en yoğun gıdalardan biridir. Tek bir porsiyon ciğer yemek bile, bu vitamin ve minerallerin çoğunun günlük önerilen miktarını karşılamanıza yardımcı olarak besin eksikliği riskinizi azaltır.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
NASA uzak gezegende 'yaşam belirtisi' buldu

NASA uzak gezegende 'yaşam belirtisi' buldu