Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Sağlık Uzmanlar uyarıyor! Çocuklarda D vitamini eksikliğine dikkat

Uzmanlar uyarıyor! Çocuklarda D vitamini eksikliğine dikkat

D vitamininin sağlık üzerindeki etkileri büyük. Uzmanlar özellikle çocuklarda D vitamini eksikliğine karşı dikkatli olunmasını öneriyor.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Uzmanlar uyarıyor! Çocuklarda D vitamini eksikliğine dikkat

Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Mesut Arslan, D vitamininin vücut için ne kadar önemli olduğunu ve dengeli alınması gerektiğini vurgulayarak, vitaminin fazlasının da zararlı olabileceğini belirtti.

Vitamin Kaynakları ve Eksikliği

Arslan, D vitamininin özellikle somon, uskumru, sardalye gibi yağlı balıklarda, karaciğer, yumurta sarısı, maydanoz, brokoli, süt ve süt ürünlerinde bulunduğunu ifade etti. D vitamininin güneş ışınlarıyla da alınabileceğini belirten Arslan, ancak güneşin her zaman yeterli olmadığını söyledi. Özellikle çocuklar için bu vitaminin hayati önem taşıdığını vurgulayan Arslan, D vitamini eksikliğinin raşitizm gibi hastalıklara yol açabileceğini ifade etti.

D Vitamininin Eksikliğinin Belirtileri

Arslan, D vitamininin eksikliğinin sık enfeksiyon, ishal, cilt sorunları, diş çürümesi, yorgunluk, baş ağrısı gibi belirtilerle kendini gösterebileceğini aktardı. Özellikle günümüzde kapalı ortamlarda çalışma ve yetersiz beslenme gibi faktörlerin D vitamini eksikliğini artırdığını belirtti.

Çocuklarda Önemli Risk: Raşitizm Hastalığı

D vitamininin eksikliğinin kemik yoğunluğunu olumsuz etkileyerek çocuklarda raşitizm hastalığına neden olabileceğini belirten Arslan, bu hastalığın bacaklarda eğrilik, büyüme geriliği gibi kalıcı sorunlara yol açabileceğini söyledi.

Dikkat Edilmesi Gerekenler ve Uyarılar

Arslan, D vitaminin besinlerle alınmasının önemli olduğunu ancak dengeli tüketilmediğinde sağlık sorunlarına yol açabileceğini ifade etti. Fazla D vitamini almanın böbrek hastalıklarına, böbrek taşlarına ve zehirlenmelere sebep olabileceğini belirten Arslan, bu nedenle D vitamini takviyesi alınmadan önce doktora danışılması gerektiğini vurguladı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Antalya'da Sahte İlan Veren Şüphelilere Dev Operasyon

Antalya'da Sahte İlan Veren Şüphelilere Dev Operasyon